Snakket han for sin nye arbeidsgiver?

DN- journalist Tom Marthinsen påsto i Finansavisen at importør Record Vinimport ikke gjorde opp for seg overfor vinprodusenten Leitz. Sjekket han kildene sine?

- Record Vinimport har to år på rad vært rangert blant Oslos ti på topp i DNs Gaselleliste og har en plettfri økonomisk vandel. Antydninger om at Leitz ikke har fått de pengene han skulle ha, er fullstendig ubegrunnet, heter det i pressemeldingen fra Kjell Cordtsen, nå Record Vinimport, tidligere redaktør i Dagbladet.

Les mer om saken her

Er Tom Martinsen habil?
Hvor Marthinsen har opplysningene sine fra om manglende betaling er ikke så vanskelig å gjette seg til. Enten må det være direkte fra vinprodusenten Leitz eller fra Red & White. Mens han fortsatt er ansatt i Dagens Næringsliv fremsetter han altså påstander i Finansavisen som Cordtsen totalt avviser. Har Tom Marthinsen som ansatt i avisen DN sjekket kildene sine godt nok?  Eller uttaler han seg på vegne av sin nye arbeidsgiver? Det er god grunn til å sette spørsmålstegn ved Marthinsens habilitet.

Bør se på attesten hans
Marthinsen kaller aperitif.nos artikkel som enkilde- og søppeljournalistikk, og sier til E24 at PFU (Pressens Faglige Utvalg) bør se på saken. Aase E. Jacobsen, ansvarlig redaktør i aperitif.no, tror kanskje hans tidligere arbeidsgiver, Dagenes Næringsliv, bør se på attesten avisen gir ham.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Den nordvestre delen av Spania byr på en rekke kjente og mindre kjente vinskatter

Selv om Galicia totalt sett utgjør en liten flik av Spanias enorme vinmarksareal, er det et av landets aller mest spennende områder, som det aldri slutter å komme positive overraskelser fra. Særlig i form av viner som er veldig godt tilpasset markedets behov for moderat alkohol og gunstige priser. Les hele saken

Til toppen