Snart søknadsfrist for Linie Award

I slutten av oktober arrangeres Linie Award i Oslo. Søknadsfristen er 1. september.
Redaksjonen
27 August 2007 - 16:30

Skal du nå til topps i Linie Award må du først sende inn en søknad som plasserer deg blant de fem finalistene som offentliggjøres 15. september.
 
Kvalifiseringen av alle innkomne søknader skjer i samarbeid med Gastronomisk Institutt i Norge og nordiske fagpersoner på mat og drikke. Det er kun en finalist fra hvert av de nordiske landene som blir plukket ut.
 
Finalen er i Oslo 31. oktober. I løpet av noen hektiske timer skal du tilberede din meny (to retter) og presentere den for en kritisk og kompetent jury som består av flere av Nordens fremste matprofiler.
 
Fingermat
Nytt i år er det at Nordisk fingermat er første rett.
 
Den første retten skal bestå av fem komponenter/elementer og serveres altså som fingermat. Dette skal matche Linie Aquavit som drikke til maten.
 
Retten skal inneholde minimum følgende råvarer: Svensk løyrom, finsk gjørs, danske fjordreker, islandsk røye og norsk kongekrabbe.
 
Lam fra Island
Hovedretten skal lages av lam fra Island. Linie Aquavit skal inngå som en av ingrediensene. For Linie Award 2007 er rygg/sadel som er hovedråvaren.
Vinneren av Linie Award belønnes med to ukers arbeidsopphold hos stjerne-chef Regis Marcon i Syd-Frankrike, et utviklingssstipend på NOK 30 000, juryplass under neste års konkurranse, samt Linie Award-trofeet.
 
Noen viktige datoer:
01.09 Søknadsfrist.
15.09 Offentliggjøring av finalister.
31.10 Linie Award-finale i Oslo.
Regustrering skjer på www.linieaward.com.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene
Dagens rett
Kremet jordskokksuppe med blåskjell

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene

Jordskokk er sammen med blåskjell blant vinterens delikatesser. Når de kombineres, blir det ekstra mye smakskraft og dermed en aldri så liten fest.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin
+
Tester

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin

Norsk sider er i stor utvikling og de beste nyhetene og nytappingene er i storform foran julesesongen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ta en pause fra kulde og stressende julehandel med denne tropiske krydrete drinken
Ukens drink

Ta en pause fra kulde og stressende julehandel med denne tropiske krydrete drinken

Ukens drink er en klar kandidat for førjultidas drinkmiksing. Krydret og leskende og med en flott rødlig farge fra blodappelsiner og grenadin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene
Dagens rett
Kremet jordskokksuppe med blåskjell

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene

Jordskokk er sammen med blåskjell blant vinterens delikatesser. Når de kombineres, blir det ekstra mye smakskraft og dermed en aldri så liten fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det har ikke blitt laget så lite vin siden 1961

2024 ga rekordsmå avlinger over store deler av vinverdenen. Klimaendringene har hovedskylda.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata
Dagens rett

Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata

Nå senhøstes blir det ofte mange tunge middager - dagens rett av kalkunfilet med italiensk vri er derfor perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin
+
Tester

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin

Norsk sider er i stor utvikling og de beste nyhetene og nytappingene er i storform foran julesesongen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her