Soave-produsenter nekter å bruke DOCG-betegnelse
Foto: (Soave DOC)

Soave-produsenter nekter å bruke DOCG-betegnelse

Det viser seg nå, ikke uventet, at de aller fleste potensielle produsenter av DOCG-klassifisert Soave, ikke ønsker å benytte denne designasjonen. Årsakene er imidlertid noe nyansert begrunnet.
07 Oktober 2003 - 02:00

Den nye klassifiseringen som ble godkjent i 2001 satte to nye designasjoner for området Soave i Veneto på kartet. Det dreier deg om Soave Superiore DOCG samt Soave Superiore Riserva DOCG. Disse kom i tillegg til Recioto di Soave DOCG som ble godkjent i 1998.

En rekke produsenter uttalte at de ikke så det som formålstjenelig å innføre disse to nye designasjonene, all den tid sikkerheten for kvalitet ikke var ivaretatt.

Ved årets lansering av de første viner fra årgang 2002 ser man at en overveiende stor del av produsentene har valgt å ikke benytte DOCG-klasifiseringen.

Leonildo Pieropan, en av de desidert beste produsentene av Soave og vinner av Gambero Rossos "Tre Glass", er av den oppfatning at det er KUN classico-området som bør inneha DOCG-klasifisering. Han støtter ikke beslutningen om at også området "Colli Scaligeri", som er omlag dobbelt så stort som classico-området, skal være en del av DOCG-reguleringen.

Pieropan synes også at grensen for maksimal avkastning fortsatt er satt for høyt (10 tonn pr. hektar - ned fra 14 tonn).
- Det nye DOCG''et er kun nyttig for de store kooperativene. Jeg har ingen tro på at det vil tilføre produktet Soave noe som helst, sier Pieropan.

Stefano Inama, en ansett kvalitetsprodusent, synes den nye kvalitetsgraden er noe forvirrende, og ønsker å avvente merkingen for sine viner.

Les tidligere sak på Horecanett her

Les mer her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar turen til Veneto, Romagna, Slovenia, Østerrike og København.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet
+
Tester

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet

Nåe nesten alt er cask strength og nærmere den øvre grensen på 60 prosent, må du ha vannmugga klar. Men først må du stille seg i kø den 11. september.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar turen til Veneto, Romagna, Slovenia, Østerrike og København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du prøvd å lage lasagne av poteter?
Dagens rett

Har du prøvd å lage lasagne av poteter?

La poteten overta for pasta denne gangen og server en smaksrik potetlasagne med drikke etter hva lommeboken tåler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet
+
Tester

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet

Nåe nesten alt er cask strength og nærmere den øvre grensen på 60 prosent, må du ha vannmugga klar. Men først må du stille seg i kø den 11. september.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her