Soave Superiore DOCGs første årgang straks i salg

Nå er første årgang av den nye DOCG-appellasjonen straks ute i markedet. Det er Soave Superiore og -Superiore Classico som i 2001 fikk sin DOCG-status, og som gjelder fra og med 2002-årgangen. Men skal vi tro produsentene er endringen lite interessant for verken dem selv eller konsumentene.

Tidligere har Recioto di Soave sin egen DOCG-status, og det er dette området samt vinmarker beliggende umiddelbart rundt som nå utgjør det nye Soave Superiore DOCG. Små endringer i Illasi Valley og at området også inkluderer Monte Gazzo og Monte Bisson er nyttig informasjon.

Viner fra det nye DOCG må inneholde minst 70 prosent Garganega og maksimum 30 prosent Trebbiano di Soave, Chardonnay og Pinot Bianco. Trebbiano Toscano kan ikke lenger benyttes. Maksimal tillatt avkastning er 70 hl/ha og en beplantning på minimum 3,300 pr ha.

Ikke alle er like optimistiske. Stefano Inama, som produserer Soave av ypperste kvalitet, er bekymret over hvordan kvaliteten skal sikres, all den tid godt over 90 prosent av det nye DOCG kontrolleres av kooperativer.

Les mer her

Les også mer om Soave Superiore DOCG her

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen