Solera inn i Five Eyes

Vil fortsette vekst i Norden.
Redaksjonen
18 Oktober 2010 - 11:18

Solera Beverage Group går inn som eier i Five Eyes AB, et relativt nyetablert selskap som driver virksomhet i de nordiske Travel Retail & Duty Free-markedene.

Bak Five Eyes står fem kjente bransjefolk, ledet av administrerende direktør Fredrik Borin (tidligere Tax Free Executive hos Diageo Global Duty Free og Maxxium Global Travel Retail).

- Vårt eierskap og samarbeid med Five Eyes utfyller vår nordiske forretningsmodell. Vi sørger med dette for en løsning for alle distribusjonskanaler i Norge, Sverige og Finland, og vi kan tilby våre kunder en bred og spennende portefølje og våre leverandører en fullserviceløsning, sier Stefan H. Norberg, konsernsjef i Solera.

Five Eyes tilbyr vin- og brennevinsprodusenter en totalløsning av tjenester innen markedsanalyse og vurdering, salg og markedsføring, logistikk og distribusjon og oppfølgingstjenester i Norden og Baltikum. Fokuset er spesielt på Travel Retail & Duty Free-markedene.

Beslutningen er i tråd med Soleras langsiktige visjon om å bli den ledende aktøren i de nordiske monopolmarkedene, skriver Solera.

- Sammen har vi et unikt nettverk i de ulike markedene og ikke minst blant noen av verdens beste leverandører vin og brennevin. Vi er veldig fornøyd med dette strategiske partnerskapet», sier Fredrik Borin, Managing Director i Five Eyes.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

At noe så enkelt kan smake så godt
Dagens rett

At noe så enkelt kan smake så godt

Prøv denne oppskriften på bakt potet med skagensalat til middag i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her