Solid tilskudd til kjelleren

Denne bordeauxen er blant de sikre kortene for langtidslagring.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Som alle andre bordeauxer i toppklassen, har Ch. Léoville Barton 2006 (90628) sin pris. Men likevel byr den på utrolig mye for pengene. Mye mer enn mange andre innenfor 2. cru-ene i 1855-klassifikasjonen, som enten koster mye mer, eller som ikke kan stille opp med den samme intensiteten.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Solbær og tanniner
For Léoville Barton har en fortreffelig St. Julien-karakter, veldig godt solbærpreg og strålende mineralitet. Faste flotte tanniner og god friskhet. Ettersmaken er veldig lang med deilig solbærsødme.

Forklaringen ligger i jorden. Eiendommen ligger på den ikke altfor brede stripen med svært dypt gruslag over leire som de beste slottene i Médoc har til felles.

Økende priser
Opprinnelig var Léoville Barton, Léoville Las Cases og Léoville Poyferré én og samme eiendom, men siden 1836 har Barton-familien med røtter i Irland, residert over den sørligste delen. Totalt består den av 47 hektar.

Likevel er volum av den store vinen svært begrenset. Kun 300 flasker ankommer Norge denne uken, og det blir det siste som kommer til landet, i alle fall av denne årgangen. Bare siden i høst er innkjøpsprisen gått opp med 10 euro, melder importøren. Mye takket være et stadig tørstere asiatisk marked.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Ch. Léoville Barton 2006

Produsent:
Ch. Léoville-Barton
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Bordeaux
Pris:
699,00 kr
Varenummer:
9062801
95 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

stadig tørstere asiatisk marked.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen