Sølv til Norge i Luxemburg Culinary World Cup

Ungdomslandslaget for kokker kom på andre plass og tok sølv i Luxemburg Culinary World Cup denne uken. Skottland tok første plassen, og Irland ble nummer tre i konkurransen for juniorer. Det norske laget fikk gullmedalje i kaldmatkonkurransen og sølvmedal
Redaksjonen
23 November 2002 - 01:00

- Vi er kjempefornøyd med sølvet sammenlagt. Vårt neste mål er å vinne kokke OL i 2004, sier en strålende fornøyd Andreas Myrvold, deltaker på ungdomslandslaget for kokker.
 
Ungdomslandslaget har gjort en fabelaktig innsats i sin første konkurranse, som har foregått i Luxemburg denne uken. Laget fikk gullmedalje i kaldmatkonkurransen og sølvmedalje for sin varmmat meny.
 
- Gullet glapp på grunn av for like grønnsaker i forretten og at sjokoladesmaken i desserten ble for dominerende, men det norske teamet har potensial til å bli best forteller den svenske dommeren Kurt Weider, Desserten til det skotske laget, som ble nummer en, ville også stått til gull i en senior konkurranse.
 
- Vi har lært mye, men blant annet bedre kunnskaper om konkurranseregler og hva dommerne legger vekt på er avgjørende for å komme helt til topps, mener lagleder Steffen Engelhard. - Vi vil også arbeide for at norske dommere blir invitert til alle internasjonale konkurranser hvor vi deltar.
 
Norges sølvmedalje i Luxembourg er en fantastisk prestasjon. Med seniorlandslaget gullmedalje i Singapore friskt i minne føyer dette seg også fint inn i rekken av de bragdene som kokkelandslagene har gjort internasjonalt i år.
 
Dette resultatet vil gi kokkefaget enda et stort løft fremover, og vil være en stor inspirasjonskilde for andre kokker i Norge. Det er også hyggelig å konstatere at den satsingen som Norges Kokkemesteres Landsforening har gjort, og gjør i forhold til kokkelandslagene bærer frukter.
 
- Men dette resultatet er det først og fremst laget som skal ha æren for. Det ligger et knallhard arbeid bak med både prøving og feiling, blod svette og tårer. Jeg er virkelig stolt over at kokkefaget har slike ambassadører som disse ungdommene representer, sier en stolt formann Einar Øverås.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her