Som før i Porsgrunn

Et tabbevedtak i formannskapet gjør at bystyret i Porsgrunn opprettholder dagens skjenketider.
Redaksjonen
23 Mai 2008 - 12:00

Formannskapets flertall gikk i forrige uke inn for å stenge serveringen en halvtime tidligere enn i dag.
 
Samtidig ville man beholde dagens åpningstider til klokken 03.00 i helgene. Dette skulle angivelig føre til at folk forlater lokalene over et større tidsrom - og at de kunne ta det rolig med den siste ølen.
 
Umulig
Men det viser seg at det er umulig å praktisere forslaget. Alkoholloven sier nemlig at glassene skal være tomme en halvtime etter at kranene er stengt.
 
Med kortere skjenketid og samme åpningstid, måtte de ansatte gått rundt i lokalet og samlet inn glassene en halvtime før selve utestedet stengte. Dette ble det derfor ikke noe av.
 
Med et flertall på 37 mot 12 stemmer, gikk bystyret inn for at porsgrunnsfolk fortsatt skal kunne drikke som før. Siste dråpe skjenkes dermed klokken 02.30. Klokken 03.00 må siste gjest være ute av døren.
 
Fornøyd bransje
André Kaalsaas på utestedet Park er glad for avgjørelsen. Kortere skjenketid ville rammet utestedet hardt.
 
- Folk kommer sent ut, og da har vi ikke så lange tiden å gjøre det på. Jeg tror hele restaurantnæringen er glad for dette. Spesielt betyr det mye for nattklubber. Andre typer utesteder har flere bein å stå på, så for dem er det ikke like viktig, sier Kaalsaas til Porsgrunn Dagblad.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjell får ekstra karakter med sprøstekt skinke på toppen
Dagens rett

Blåskjell får ekstra karakter med sprøstekt skinke på toppen

Blåskjell står ofte på menyen om sommeren, og denne varianten er en skikkelig lekkerbisken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her