Som før i Porsgrunn

Et tabbevedtak i formannskapet gjør at bystyret i Porsgrunn opprettholder dagens skjenketider.

Formannskapets flertall gikk i forrige uke inn for å stenge serveringen en halvtime tidligere enn i dag.
 
Samtidig ville man beholde dagens åpningstider til klokken 03.00 i helgene. Dette skulle angivelig føre til at folk forlater lokalene over et større tidsrom - og at de kunne ta det rolig med den siste ølen.
 
Umulig
Men det viser seg at det er umulig å praktisere forslaget. Alkoholloven sier nemlig at glassene skal være tomme en halvtime etter at kranene er stengt.
 
Med kortere skjenketid og samme åpningstid, måtte de ansatte gått rundt i lokalet og samlet inn glassene en halvtime før selve utestedet stengte. Dette ble det derfor ikke noe av.
 
Med et flertall på 37 mot 12 stemmer, gikk bystyret inn for at porsgrunnsfolk fortsatt skal kunne drikke som før. Siste dråpe skjenkes dermed klokken 02.30. Klokken 03.00 må siste gjest være ute av døren.
 
Fornøyd bransje
André Kaalsaas på utestedet Park er glad for avgjørelsen. Kortere skjenketid ville rammet utestedet hardt.
 
- Folk kommer sent ut, og da har vi ikke så lange tiden å gjøre det på. Jeg tror hele restaurantnæringen er glad for dette. Spesielt betyr det mye for nattklubber. Andre typer utesteder har flere bein å stå på, så for dem er det ikke like viktig, sier Kaalsaas til Porsgrunn Dagblad.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen