Sommerakevitt storfavoritt

Stadig flere av oss foretrekker akevitt til reker og grillmat. Salget av Sommerakevitt økte med hele 75 prosent fra mai til juni, viser tall fra Arcus. Ifølge Vinmonopolet drakk vi drøyt 34 000 liter akevitt forrige måned.

Fellesferien er i ferd med å bli ny høytid for akevittsalget i tillegg til jula. Sommerakevitten har på kort tid vokst til å bli Norges femte største akevittmerke.

- Sommerakevitten er lysere og inneholder litt mindre alkohol, sier destillatør Halvor Heuch i Arcus. - Den passer særlig bra til koldtbord, spekemat og skalldyr. Tommelfingerregelen når det gjelder akevitt er kraftig akevitt til kraftig mat, mildere akevitt til lettere retter, sier han.

Hittil i år har vi drukket drøyt 20 000 liter Sommerakevitt. Det er en økning på rundt 50 prosent sammenliknet med i fjor.

Siden nyttår har rundt 157 000 liter akevitt funnet veien over Vinmonopolets disker. Det er en økning på nær ni prosent. Hvert år drikker hver voksne nordmann en kvart flaske akevitt i snitt.

- Norsk akevitt er verdens beste. Vi har vunnet VM for akevitt to år på rad og denne drikken har lange tradisjoner her i landet, sier Heuch. Han er ikke overrasket over at stadig flere sverger til gyldne akevittdråper også om sommeren.

(NM)

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen