Sommerlig rødt

På våre breddegrader drikkes det vel så mye rødvin som hvitvin selv om kalenderen viser at sommeren står for døren. Ukens vin er en rødvin med sommerlig preg som kan delvis fylle rollen til en hvitvin. Her får du også en oppskriften på en matrett som paser ypperlig til vinen.

Bardolino har til dels vært assosiert med lett og flyktig skvalpevin. Men Bardolino Classico 2000 (Vectura-varenr 107083, kr 88,71) gjør ikke skam på produsenten Pasqua, for øvrig en av gigantene innen italiensk vinproduksjon. Heller tvert imot, for dette er bardolino på toppnivå. Saftig og innsmigrende kirsebær- og mandelpreg i så vel duft som smak. Den perfekte sommerrødvin. Som går utmerket også ved kjøligere temperaturer siden den er ganske så fleksibel i matveien. Kjempefin til hvit fisk fra så vel sjø som ferskvann.

Druene er de samme som brukes i Venetos mer kjente viner valpolicella og amarone, nemlig corvina veronese som er ansvarlig for de karakteristiske kirsebær- og mandelaromaene. Området for bardolino er litt lenger vest enn for valpolicella, nærmere bestemt i åsene ved Garda-sjøen. Her er klimaet ideelt for druedyrking siden den til tider høye sommertemperaturen reguleres av så vel Garda-sjøen som av de nærliggende Alpene. Hvilket sikrer druer med god balanse mellom syrer og sukker. Og corvina liker seg særdeles godt og resulterer i rødviner med stor grad av friskhet. Akkurat det vi søker etter når utetemperaturen stiger her i det høye nord eller når vi har lettere mat på menyen. Som den lettlagete og smaksrike kalkunrullen du finner oppskrift på nedenfor.

Kalkunrull
4 porsjoner
1 stor skive kalkunbryst, ca 1 kg
150 g Parma-skinke eller annen god ikke for salt spekeskinke, i tynne skiver
2 egg
2 ss olivenolje
2 ss smør
1 ss friskrevet parmesan
1 glass tørr hvitvin
1 kvist rosmarin
salt & pepper

Pisk eggene og bland med parmesan salt og pepper og stek som en stor tynn omelett.
Bank kalkunskiven til den blir jevn. Dryss over salt og pepper, skinkeskivene og til slutt omeletten. Rull sammen mens du legger rosmarinkvisten mellom, til en pølse. Fest godt med kjøkkenhyssing. Brun pent i olje og smør i en panne. Hell over hvitvin, legg på lokk og la trekke ved middels varme i en time. Ta opp av pannen. La hvile litt. Skjær deretter opp i pene skiver. Server med sjyen, kokte grønnsaker og gode poteter.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen