Sonja Lee med ny restaurant

Sonja Lee har åpnet ny restaurant i det som tidligere var Hurum Strandhotell. Navnet er Villa Malla.
Redaksjonen
11 Juni 2007 - 10:46

I fjor solgte hun Magma i Oslo sentrum  og nå har hun åpnet sin nye satsing på Filtvet i Hurum.
Hotellet hadde stått tomt i mange år da Lee og ektemannen Laurent Surville kjøpte det. De to tok en kalkulert risiko, for restauranten ligger ikke akkurat sentralt til.
 
Galskap
Sonja Lee sier selv at det er et snev av galskap i dette prosjektet og at utfordringen blir å skape noe som er så unikt at folk er villige til å sette seg i bilen for å oppleve restauranten.
 
Villa Malla har hentet inspirasjon fra Midtøsten og Sør-Europa. Det skal være en uformell stil og prisene skal være overkommelige. Når det gjelder serveringen skal den skje både ute og inne. Og dersom kundene kommer sjøveien kan de bestille piknik-kurver som kan hentes.
 
500 gjester
Det er totalt plass til 500 gjester og det skal også bli mulighet for overnatting i mindre skala.
 
Tanken er å skape et hyggelig sted der man kan droppe innom rett fra jobb eller rett fra sjøen. Det skal bli et hyggelig sted, ikke fancy. 
 
 - Vi skal verken bli en kopi av Holmsbu bad eller Spa-hotellet. Vi satser på et eget konsept med internasjonal standard. Til sammen skal det blir et sted hvor det er mulig å stikke innom, ta en kopp kaffe eller slappe av. Det skal bli et hyggelig hus, sier Lee til Røyken og Hurums avis.
Impulskjøp
Hotell-kjøpet var på mange måter et impulskjøp for de to.
 
- Vi hadde vært på utkikk etter et nytt sted i lengre tid, men Fjordhotellet tenkte vi ikke på før vi spaserte forbi. Vi så muligheten og beslutningen var tatt, sier hun.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her