Sonja Lee med ny restaurant

Sonja Lee har åpnet ny restaurant i det som tidligere var Hurum Strandhotell. Navnet er Villa Malla.
Redaksjonen
11 Juni 2007 - 11:46

I fjor solgte hun Magma i Oslo sentrum  og nå har hun åpnet sin nye satsing på Filtvet i Hurum.
Hotellet hadde stått tomt i mange år da Lee og ektemannen Laurent Surville kjøpte det. De to tok en kalkulert risiko, for restauranten ligger ikke akkurat sentralt til.
 
Galskap
Sonja Lee sier selv at det er et snev av galskap i dette prosjektet og at utfordringen blir å skape noe som er så unikt at folk er villige til å sette seg i bilen for å oppleve restauranten.
 
Villa Malla har hentet inspirasjon fra Midtøsten og Sør-Europa. Det skal være en uformell stil og prisene skal være overkommelige. Når det gjelder serveringen skal den skje både ute og inne. Og dersom kundene kommer sjøveien kan de bestille piknik-kurver som kan hentes.
 
500 gjester
Det er totalt plass til 500 gjester og det skal også bli mulighet for overnatting i mindre skala.
 
Tanken er å skape et hyggelig sted der man kan droppe innom rett fra jobb eller rett fra sjøen. Det skal bli et hyggelig sted, ikke fancy. 
 
 - Vi skal verken bli en kopi av Holmsbu bad eller Spa-hotellet. Vi satser på et eget konsept med internasjonal standard. Til sammen skal det blir et sted hvor det er mulig å stikke innom, ta en kopp kaffe eller slappe av. Det skal bli et hyggelig hus, sier Lee til Røyken og Hurums avis.
Impulskjøp
Hotell-kjøpet var på mange måter et impulskjøp for de to.
 
- Vi hadde vært på utkikk etter et nytt sted i lengre tid, men Fjordhotellet tenkte vi ikke på før vi spaserte forbi. Vi så muligheten og beslutningen var tatt, sier hun.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter på fårikål

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene

Den tradisjonelle, velsmakende fårikålen kommer i mange forskjellige varianter alt etter hvor i landet du befinner deg - se oppskriftene her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lammestek får du ekstra mye skryt av
Dagens rett

Lammestek får du ekstra mye skryt av

Lammestek er selvsagt i lammesesongen. Denne oppskriften har alt som trengs for en virkelig stor smaksopplevelse.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kongeosten er Norges beste ost

Hitra Gårdsmat helt sørvest i Trøndelag stakk av med «supergull» i oste-NM 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du neppe laget flyndre før
Dagens rett

Slik har du neppe laget flyndre før

Klar for å prøve noe helt nytt til middag? Lekrere smørbrød enn dette med spennende grillet flyndre skal godt gjøres å lage.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter på fårikål

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene

Den tradisjonelle, velsmakende fårikålen kommer i mange forskjellige varianter alt etter hvor i landet du befinner deg - se oppskriftene her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lammestek får du ekstra mye skryt av
Dagens rett

Lammestek får du ekstra mye skryt av

Lammestek er selvsagt i lammesesongen. Denne oppskriften har alt som trengs for en virkelig stor smaksopplevelse.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Få servert 8 fantastiske viner fra Piemonte
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 22. september i Oslo

Få servert 8 fantastiske viner fra Piemonte

Den 22. september kan du nyte et bredt spekter viner fra en velkjent vinprodusent fra Piemonte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kongeosten er Norges beste ost

Hitra Gårdsmat helt sørvest i Trøndelag stakk av med «supergull» i oste-NM 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her