Spa-hotell med Zen-vri

Om tre måneder åpner et spa-hotell med Zen-vri i Rømskog i Akershus.
Redaksjonen
07 Juli 2008 - 17:09

Hotellet skal hete Zen Resort & Spa.
 
Daglig leder Lisbeth Pettersen sier fremdriften går etter planen.
 
Bygget blir på 4 400 kvadratmeter og er altså basert på zen-filosofien, som i stor grad handler om meditasjon.
 
- Tenk å våkne til denne utsikten, eller sitte her og se kveldssolen gå ned, sier Pettersen.
 
Ikke billig
Men noe billig bygg blir det ikke. Budsjettet har blitt utvidet flere ganger.
 
- De første kalkylene lå på et bygg med 20 rom til 80 millioner. I dag er vi oppe i 40 rom til en pris av 140 millioner, etter at vi bestemte at vi også bygger en dojo. Men det er bevisste avgjørelser som ligger bak, sier hun.
 
Dojoen er en treningshall beregnet på bueskyting, østens kampsporter og meditasjon, der gulvet vil bestå av 5,5 centimeter tykke halmmatter.
 
15 ansatt
Så langt er 15 personer ansatt.
 
- Halvparten av disse er lokale. Men vi har fått de kompetansepersoner vi ønsker, både blant de lokale og de utenfra, sier Pettersen.
 
Hotellet skal dessuten bruke mange lokale underleverandører.
 
- Vi har inngått avtaler, blant annet om levering av bær, sopp og fisk til vårt økologiske kjøkken, sier Pettersen til Indre Akershus Blad.
 
Øde
Noe som gjør hotellet spesielt - bortsett fra filosofien - er at det ligger langt utenfor allfarvei.
 
- Det er likevel bare halvannen times kjøring fra Oslo og Gardermoen. I tillegg blir vi Norges grønneste spa-resort med full kildesortering og kompostering av matavfall. Vi ønsker ikke å bli en spa-maskin, men et unikt sted for avslapning, hvor du kan lære deg å få det godt med deg selv. Zen-filosofien, som hotellkonseptet bygger på, handler om å leve i nuet, å ta vare på oss selv og finne lykken ved å være menneske. Vi legger også opp til å være et grønt hotell med fokus på miljø og økologi i alle ledd, sier Pettersen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her