Spanias mest solgte cava til Norge

Anna de Codorniú er Spanias mest solgte Cava. Nå finnes den i Norge.

Anna de Codorniú  er en cava av høy kvalitet som er laget på 70 prosent  Chardonnay. Den er laget på champagnemetoden, med annengangs gjæring på flaske.
 
Praksis i Champagne
Don José Raventos produserte cava etter samme metode som i Champagne, "método tradicional", for første gang i 1872. Han hadde praktisert hos de store champagnehusene i Reims i Champagne og tok med seg det han hadde lært hjem til Spania. Dette endret hele vinindustrien i Penedès-regionen.
 
Da Maria Anna Codorniú giftet seg med Miguel Raventos i 1659 visste hun nok ikke at hennes vingårder en dag skulle produsere Spanias mest solgte musserende vin. Vinen får alltid høy score i tester og har vunnet flere internasjonale konkurranser.
 
Lagret 15 måneder
Anna de Codorniu er lagret i minst 15 måneder og får kalle seg Reserva.
 
Anna de Codorniú er tilgjengelig i bestillingsutvalget på Vinmonopolet. Utsalgspris er 117 kroner. Det er V&S Norway som er importør.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Vinmesse 11. mars i Oslo

Årets begivenhet: Flere hundre av de beste vinene fra mer enn 50 vinhus

Bli med på en fabelaktig vinmesse med en bredde du sjelden ser maken til. Smak flere hundre viner fra noen av verdens beste produsenter. Ta med en venn, kollega eller en du er glad i og bli med på årets store begivenhet for den vinintresserte. Les hele saken

Til toppen