Spanjoler drikker mindre vin

Spanias vinkonsum falt med nesten sju prosent per innbygger i fjor.

Spanjolene drakk 8,3 prosent mindre vin på restauranter, caféer og hoteller mens salget over disk sank med 0,8 prosent. Det opplyser Federacion Espanola del Vino (FEV). Hver spanjol drakk 24,9 liter vin i 2006, noe som er ned 6,9 prosent målt mot 2005.

Salget av cava og fermentert vin steg med 1,1 prosent i supermarkedsektoren, men falt med 1,2 prosent i restaurantbransjen.

Nye restriksjoner
FEV-sjef Rafael Del Rey sier at nedgangen i restaurantmarkedet skyldes økte vinpriser, nye restriksjoner om røyking og nye tiltak mot promillekjøring.

Del Rey understreker imidlertid at vinindustrien og myndighetene jobber med å takle problemet. Det er jobbet frem en plan som skal sørge for at konsumet tar seg opp igjen, blant annet ved at bransjen lærer seg mer effektive salgsmetoder.

Håper på økning
- Vi håper at salget tar seg betydelig opp i år, sier Del Mundo til just-drinks.com.

I forrige måned fikk spanske produsenter av alkoholholdige drikker en liten opptur da myndighetene utsatte planene om å innføre restriksjoner på alkoholannonsering.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Slovenske viner fortjener din oppmerksomhet

Vinlandet Slovenia er i stor utvikling med en rekke unge entusiastiske vinmakere som har stor vilje og ikke minst evne til lykkes på det internasjonale vinmarkedet. Særlig positivt er det at de prioriterer mange av sine lokale druer, hvilket gjør slovenske viner mer unike. Les hele saken

Til toppen