Spår dårlige tider

Petter Stordalen spår dårlige tider for hotellbransjen.

Han mener det vil gå nedover etter seks gode år. 
 
- Her har vi mange negative forhold på en gang. Vi har lønns- og kostnadsveksten. Og kronekursen. Og renteøkningene som aktørene begynner å merke for alvor. Og konjunkturene utenlands. Faktum er at utenlandsmarkedene svikter markert. Men ikke nok med det. Også den kraftige veksten i forretningstrafikken er i ferd med å avta, sier Stordalen til Dagens Næringsliv.
 
Eventyrprosjekter
Til tross for at Stordalen spår en nedgang tror han mange vil sette i gang det han kaller eventyrprosjeker.
 
- Det har det gått veldig bra så lenge at mange vil sette i gang en rekke eventyrprosjekter som kjennetegnes av utbyggere uten hotellerfaring som kun ser på det markedet som har vært og tror dette er enkelt.
 
Svikt
Det har vært stor turistsvikt for de store hotellkjedene i juli og det er også usikkerhet om den kommende kurs-, konferanse- og yrkestrafikken.
 
De store hotellkjedene er skeptiske til overnattingsstatistikken for juli. Den vil trolig vise en nedgang i antall fritidsovernattinger for hotellene.
 
Etter tidenes beste halvår til og med juni, ble juli svakere enn forventet. Og denne tendensen fortsatte utover i august, forklarer Torgeir Silseth i Choice til DN.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen