Spennende mat- og vinseminarer

Apéritif arrangerer spennende vinseminarer i samarbeid med Christer Berens og kjøkkensjef Rune Pal ved Restaurant Klosteret i Oslo. Winemakers Dinner med sjefen for velkjente Masi kan du delta på allerede 22.september. Spansk mat og vin og Burgund med samme følge følger etter.

Spis middag med eieren av vinhuset Masi, en av de beste produsentene i Valpolicella og en av de mest solgte italienske vinene i Norge. Lær om vinen, om området om Masi. Under middagen vil det være mulig å bestille spesielle viner fra Masis enkeltvinmarker som det aldri vil være mulig å bestille ved senere anledninger og som aldri vil være tilgjengelige på markedet for oss vanlig dødelige. En unik mulighet gjennom en unik middag. Winemakers Dinner Masi
Onsdag 22. September på Klosteret i Oslo
 
Proffe foredragsholdere
Berens som er Apéritifs faste smaker når polet lanserer nyheter, har lang erfaring med å holde foredrag om vin samt om mat og vin i kombinasjon. Han har dessuten en rekke internasjonale konkurranser i vinsmaking bak seg, blant annet VM for vinkelnere (sommelierer). Restaurant Klosteret er en av hovedstadens trendy spisesteder med meget godt håndverk på kjøkkenet representert ved kjøkkensjefen Rune Pal. Han ble for øvrig Norgesmester i østersåpning nylig. Dette temaet skal guide deg gjennom lærerike kvelder på Klosteret i Oslo.
 

 
Hvordan kombinere mat og vin?
Hvordan finne den riktige vinen til maten eller omvendt, står for mange som et mareritt. Christer Berens og Rune Pal lærer deg noen enkle triks for hvordan du skal gå frem. Neste gang du inviterer gjester til en bedre middag vet du garantert hva du skal lete etter og hva du skal unngå. Denne kvelden er garantert lærerik og du vil både smak og spise meget god mat og drikke. Her finner du ytterligere opplysninger og kan melde deg på. Onsdag 29. september, på Kosteret.
 
Foruten Mat og vin i kombinasjon finner du også flere andre flotte opplevelser du kan unne deg på Apéritifs seminarsider.
 
Mat og vin fra Spania
Lær om kjente røde viner fra Rioja og Penedès og kanskje de litt mer uvanlige, men gode hvite viner fra de samme områdene. Dessuten, og ikke minst, får du anledning til å bli kjent med de spennende og undervurderte sherryvinene. En kveld fylt av spanske opplevelser du og noen få andre får være med på. Vi serverer en fireretters meny og smaker minst 8 ulike spanske viner. Mandag 11. Oktober også på Klosteret i Oslo.
 
En helt spesiell opplevelse
Burgund og mat
Denne kveld tar vi oss for et av verdens desidert beste vindistrikter og du er invitert til å være med.
Med hvitviner fra Chablis og spennende hvite og røde viner fra sentrale Burgund samt de undervurderte viner fra syd i dette verdenskjente området blir denne kveld noe utenom det vanlige. Den vil opplagt koste mer enn våre andre arrangementer, det skyldes ikke at vi vil tjene mer, men rett og slett fordi burgundere har sin pris. Søndag 24. Oktober.
 
Bedriftsseminarer
Hva med å gi bedriftens ansatte eller dine kunder en opplevelse de aldri vil glemme. Nytelse er et vidt og tøyelig begrep. Begrensningene settes kun av budsjettet. Og vi vil alltid tilby spennende opplegg nærmest uansett budsjettstørrelse. Har du egne idéer, ta kontakt med oss. Her finner du noen få forslag til hva som er mulig:
 
Grunnleggende kunnskap om vin
Bli kjent med en spesiell vinregion, druetype eller rett og slett lær å smake vin.
 
Luksuscognac og tilhørende sigarer
En smaking av de mest eksklusive cognacer som er i salg i Norge som du får nyte med tilsvarende sigarer.
 
Champagnesmaking og champagnemeny
Champagne er den perfekte matvin. Aldri har tilbudet av champagne vært større i Norge. Med et tusenårskifte foran oss øker interessen for denne forførende drikk for hver dag.
 
Barokk aften
Nostalgi er i høysetet. Tenk å få kunne kle deg som på 1700-tallet, drikke de mest eksklusive viner og spise en tolvretters meny akkompagnert av et lite barokkensemble?
 
Maltwhiskysmaking
Vellagrede maltwhiskyer er sjelden vare. Her får du smake et stort spekter av det beste fra Skottland. Og til denne gyldne drikk blir du servert ekte haggis, skottenes nasjonalrett.
 
En reise gjennom Burgund med en av Norges stjernekokker
Vi velger i fellesskap en topprestaurant med et meget bredt utvalg av det ypperste innen vin, nemlig fra Burgund. Kjøkkensjefen setter sammen en stor meny som er skreddersydd for regionens mest eksklusive viner, hvite som røde.
 
Her finner du flere opplysninger.
 
05.09.99
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen