Spennende uke for norske kokker

Denne uken skal Norge velge sin deltaker til Bocuse d'Or Europe. Det skjer under konkurransen Årets Kokk 2007 i Stavanger torsdag. Vi presenterer kandidatene.
Redaksjonen
19 Mars 2007 - 02:01

Konkurransen arrangeres under Buffet 2007 og vi presenterer to kandidater hver dag fra og med i dag.

Det som er sikkert, er at de seks som skal delta tilhører kremen blant unge, norske kokker.

Fem nominerte
Medlemmene i Bocuse d'Or Norge har hver nominert og rangert fem kandidater. Listen inkluderer også Norgesmester i Kokkekunst fra Ålesund i 2006, som er direkte kvalifisert til uttaket.

I år skal kandidatene forholde seg til gris fra Jærens Smak og ishavsrøye. I tillegg vil kandidatene benytte produkter fra Tine BA og Bama.

Fem timer
Kokkene får fem timer til rådighet, og på denne tiden skal de presentere hovedrett av fisk på tallerken og hovedrett av kjøtt på fat. Alt til 12 personer.

 
Oppgaven
Norsk Ishavsrøye
1. Hovedrett på tallerken, varmrett - fisk - 12 personer + 2.
Tre valgfrie garnityr.

Gris fra Jæren Smak
2. Hovedrett på fat, varmrett - kjøtt - 12 personer + 2.
Tre valgfrie garnityr

Det er et dommerpanel som består av norske og internasjonale mesterkokker som sitter i juryen.

Følg med her på Horecanett, så skal vi presentere de seks kandidatene for deg.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her