Sperre ble Årets Sjømatkokk

Torstein Sperre fra Neptun Restauranter AS i Bergen ble kåret til Årets Sjømatkokk under Sjømat for alle i Bergen.

Utgangspunktet var råvarer som lysing, makrell og ishavsrøye. Ut av dette lagde Sperre tre retter som førte ham til topps i konkurransen. Konkurransen var krevende med litt uventede råvarer. Den ble arrangert etter mystery basket-prinsippet der deltakerne ikke skal sende inn menyer på forhånd. 
 
Fantastisk
-Det er helt fantastisk å vinne en slik pris som dette, sier Torstein Sperre, og legger til at dette gir anerkjennelse som også kan brukes i markedsføringen av bedriften.
 
På andre og tredje plass kom henholdsvis Thomas Madsen (31) fra Clarion Hotell Admiral i Bergen og Morten Andersen (27) fra Henningsvær Bryggehotell i Henningsvær.
 
Gode prestasjoner
-Det var gode prestasjoner selv om nivået kunne variere fra rett til rett, sa hoveddommer Harald Berger fra Gastronomisk Institutt i Oslo etter konkurransen.
 
Den nasjonale kokkekonkurransen Årets Sjømatkokk arrangeres av Norsk Sjømatsenter i samarbeid med Bergen Kokkenes Mesterlaug og Norges Kokkemesteres Landsforening og ble avviklet under publikumsarrangementet Sjømat for alle på Akvariet i Bergen i helgen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen