Spiste sushi for 600 millioner kroner

Spiste sushi for 600 millioner kroner

I fjor kjøpte nordmenn sushi for nesten 600 millioner kroner. Nå spiser vi snart sushi like ofte som franskmenn.

Nordmenn kjøpte sushi for 594 millioner kroner i 2012. Dette er 25 prosent mer enn året før, viser tall fra Norges sjømatråd.

Det er spesielt sushibrettene i hyllene på kiosker, bensinstasjoner og butikker som frister. I fjor kjøpte vi sushi for 189 millioner kroner fra slike salgssteder, noe som er en vekst på 28 prosent fra året før.

– Når sushi nå er blitt maten du tar med deg mellom møter eller på toget, er den også blitt allemannseie. Det er de ferdige sushibrettene som har bidratt mest til at nordmenn spiser stadig mer fisk på ris, sier Lisbeth Bjørvig Hansen i Norges sjømatråd.

Tre av ti nordmenn oppgir i undersøkelser at de spiser sushi ofte, det vil si minst to til tre ganger i måneden. Dette er nesten like mange som i Frankrike, der fire av ti svarer at de spiser sushi like ofte.

Nordmenns sushiappetitt blir ikke kun dekket med at vi velger sushi oftere. Det kommer også stadig flere sushibarer og restauranter med sushi på menyen. Hvert år siden 2005 har det kommet om lag 15 nye sushirestauranter, og i dag kan nordmenn velge mellom om lag 200 spisesteder med sushi på menyen.

LES OGSÅ: Sushi på opptur

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen