Stadig nye vinmesser ser dagens lys

En ny vinmesse, MiWine, ser dagens lys i Milano i Italia neste år. Selvsagt skal denne ta opp kampen med Vinexpo og Vinitaly.

President for den nye messen er Ezio Rivella, Banfis grunnlegger. Organisasjonen bak satser på på sikt at omlag halvparten av utstillerne kommer fra andre land enn Italia.

- Vi har et klart ønske om at Italia ikke skal dominere denne messen, sier Davide Gaeta fra Unione Italiana Vini, og legger til at de fleste påmeldte så langt kommer fra noen av de nyere vinland, så som Brazil, Israel, Libanon, Moldova, Bulgaria, Polen og Ungarn. Håpet er at minst 40 prosent av deltakerne skal komme fra andre land enn Italia. De ser også gjerne at vinområdene omkring middelhavet blir godt representert.

I motsetning til Vinitaly, der 99 prosent av utstillerne kommer fra Italia, vil MiWine bli mer lik Vinexpo i Bordeaux. MiWine skal da også, på lik linje med Vinexpo, arrangeres hvert annet år, og da i de årene Vinexpo ikke går av stabelen.

MiWine vil, som Vinexpo, være en ren bransjemesse. Vinexpo holder imidlertid siste messedag åpent for publikum. Om dette blir aktuelt for MiWine gjenstår å se. Problemet for utstillerne er nemlig det faktum at de sliter med å vite hvem de på messene står ansikt til ansikt med; bransje eller konsument.

Så langt er 300 av de 500 utstillerplassene reservert.

Les mer her

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen