Starter vinbar i Molde

Det italienskinspirerte serveringsstedet Syd åpner tidlig i november i Vinsj's tidligere lokaler i enden av Fjordgata.

Bak det nye serveringsstedet står Jan Erik Nyland, tidligere Toscana-eier, Kjell Gunnar Holsen, som driver Capone på Roseby, og Arild Engeset, skriver Romsdals Budstikke.

- Vi har sikret oss Calle Feght som samarbeidspartner på leverandørsiden, og ser for oss og arrangere vinsmakinger, både i regi av amatører og profesjonelle, sier Jan Erik Nyland, som også ser for seg temakvelder med for eksempel sushi på menyen.

- Vi blir sterkt Italia-inspirert, både når det gjelder vin og mat. Men det blir også noe fransk og tysk vin, sier Jan Erik Nyland, og understreker at Syd ikke blir en fullverdig restaurant. Vinkartet blir derimot omfattende, sier han til Romsdals Budstikke.

De vil satse på enkle pastaretter, salater, brødmat og god kaffe til lunsj, og ellers et utvalg av ost og skinke. Det blir dessuten salg av produkter som olivenolje.  I vinkjelleren blir det plass til 1200-1500 viner, og eierne satser etter hvert på å bygge opp en vinsamling.

Inspirasjon til Syd har eierne hentet både i Oslo og utlandet. Nå håper de å skape et folkelig, rustikt serveringssted.

- Det blir et helt nytt interiør. Folk kommer ikke til å kjenne igjen lokalene fra tida med Vinsj, sier Kjell Gunnar Holsen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen