Startlisten for VM i kokkekunst trekkes

Onsdag 9. oktober trekkes startlisten til Bocuse d'Or - VM i kokkekunst. For Norges gullhåp Charles Tjessem og 23 andre VM kandidater er startplasseringen viktig for konkurransen som går av stabelen i Lyon, Frankrike i januar 2003.

Akkurat som trekningen i UEFA-cupen er dette et viktig øyeblikk for deltagerne. Så viktig er det at Chales Tjessem og Eyvind Hellstrøm, president i den norske Bocuse d''Or komitéen og executive chef på Bagatelle tar turen til Paris for å følge trekningen direkte.
 
- Hele planleggingen rundt konkurransen avhenger av når man begynner. Jeg legger opp reiserute og tidsplan i forhold til det. Skal jeg konkurrere den første av de to konkurranse dagene kan jeg reise ned på forhånd og glede meg til å følge konkurrentene mine på dag nummer to. Konkurrerer jeg andre dagen blir situasjonen en annen, forteller Norges VM-kandidat Charles Tjessem.
 
Det hevdes at det verste er å konkurrere dag nummer to og at startnummer 1 ikke er å foretrekke, men man vet aldri - i 1993 vant Bent Stiansen og han var førstemann ut.
 
Det som imidlertid er sikkert er at norsk Ørret er med fra først knivkutt i VM - den er en av to offisielle råvarer til konkurransen. Det er tredje gang norsk sjømat er valgt som råvare til konkurransen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen