Stavanger best i Norge

Stavanger er best i kokkekunst i Norge. Det ble klart i dag.
Redaksjonen
30 Juni 2008 - 21:04

Alexander Berg, soussjef på N.B. Sørensen, vant NM i kokkekunst med strålende utmerkelser fra dommerne.
 
- Dette er det beste jeg har smakt på i noen konkurranse, sa hoveddommer Terje Ness. Ness vant Bocuse d'Or i 1999.
 
Alle dommerne var enstemmig enige.
 
- Desidert den beste maten jeg har smakt på, sa dommer Håvard R. Larsen, mat og salgsrådgiver hos Bama.
 
Han mener at Stavanger dyrker de beste kokkene.
 
- Miljøet i Stavanger er bra til å trene konkurransekokker, sier Larsen.
 
Fikk 2. og 3. plass
Christoffer Davidsen, kokk i StatoilHydro og Anders Isager i Gastronomisk Institutt kom på andre- og tredjeplass.
 
- Dette er helt ubeskrivelig. Jeg var ikke sikker på at jeg skulle gjøre det bra, sier 3. plass-vinner Christoffer Davidsen.
 
Søt hevn
Storvinner Alexander Berg fra Øvre Eiker deltok i NM i fjor og var uplassert.
 
Hevnen var søt i år.
 
- Det var definitivt en fordel at jeg deltok i konkurransen i fjor. Det var så trist da jeg ikke gjorde det bra at jeg mistet håpet og ville ikke delta. Men jeg ombestemte meg og det er jeg glad for nå, sier Berg til Aftenbladet.no.
 
Jobber i Stavanger
Fem av de 10 finalistene hadde jobber på arbeidsplasser på Nord-Jæren.
 
Alexander Berg er soussjef på N.B. Sørensen, Anders Isager jobber i Gastronomisk Institutt, Christoffer Davidsen er kokk i StatoilHydro, René Hetland er soussjef på Ostehuset og Tommy Raanti er kjøkkensjef på Straen Fiskerestaurant og Timbuktu.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her