Stavanger best i Norge

Stavanger er best i kokkekunst i Norge. Det ble klart i dag.
Redaksjonen
30 Juni 2008 - 20:04

Alexander Berg, soussjef på N.B. Sørensen, vant NM i kokkekunst med strålende utmerkelser fra dommerne.
 
- Dette er det beste jeg har smakt på i noen konkurranse, sa hoveddommer Terje Ness. Ness vant Bocuse d'Or i 1999.
 
Alle dommerne var enstemmig enige.
 
- Desidert den beste maten jeg har smakt på, sa dommer Håvard R. Larsen, mat og salgsrådgiver hos Bama.
 
Han mener at Stavanger dyrker de beste kokkene.
 
- Miljøet i Stavanger er bra til å trene konkurransekokker, sier Larsen.
 
Fikk 2. og 3. plass
Christoffer Davidsen, kokk i StatoilHydro og Anders Isager i Gastronomisk Institutt kom på andre- og tredjeplass.
 
- Dette er helt ubeskrivelig. Jeg var ikke sikker på at jeg skulle gjøre det bra, sier 3. plass-vinner Christoffer Davidsen.
 
Søt hevn
Storvinner Alexander Berg fra Øvre Eiker deltok i NM i fjor og var uplassert.
 
Hevnen var søt i år.
 
- Det var definitivt en fordel at jeg deltok i konkurransen i fjor. Det var så trist da jeg ikke gjorde det bra at jeg mistet håpet og ville ikke delta. Men jeg ombestemte meg og det er jeg glad for nå, sier Berg til Aftenbladet.no.
 
Jobber i Stavanger
Fem av de 10 finalistene hadde jobber på arbeidsplasser på Nord-Jæren.
 
Alexander Berg er soussjef på N.B. Sørensen, Anders Isager jobber i Gastronomisk Institutt, Christoffer Davidsen er kokk i StatoilHydro, René Hetland er soussjef på Ostehuset og Tommy Raanti er kjøkkensjef på Straen Fiskerestaurant og Timbuktu.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mango gjør susen i denne wokoppskriften
Dagens rett
Wok med mango

Mango gjør susen i denne wokoppskriften

Men også det lille kicket fra chili setter et umiskjennelig preg. La det bli en hot torsdag og den kan godt bli kjøttfri om du ønsker det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her