Stavanger dyrest i Norge

Stavanger har passert Oslo og er nå landets dyreste hotellby.

Det er det internasjonale reisebyrået Hogg Robinson Group (HRG) sin halvårlige oversikt som viser at hotellprisene har steget med 24 prosent i Stavanger siden i fjor.
 
En femmer mer
Et hotellrom koster 1805 kroner i snitt, og det er fem kroner mer enn Oslo som har ligget stabilt på 1800 kroner siden i fjor, skriver Boarding.no.
 
Statistikken baserer seg på hva internasjonale forretningsreisende betaler når de besøker Stavanger.
 
- Prisene har steget markant, sier hotelldirektør Lars Ola Solstad ved Radisson SAS Atlantic Hotel og Radisson SAS Royal Hotel i Stavanger.
 
Etterslep
Solstad forklarer prisøkningen på to måter.
 
- For det første har vi vært underpriset i en årrekke. Siden midt på 80-tallet og frem til for fire-fem år siden, var prisene nesten uendret. Nå har de steget opp mot der de bør ligge, mener han.
 
Det vil med andre ord si priser på nivå med det som finnes internasjonalt.
 
Halv pris
- Den andre faktoren som slår inn i Stavanger, er mangelen på hotellrom midt i ukene. Det har også gitt bransjen mulighet til å justere opp prisene noe, sier Solstad.
 
For hotellsituasjonen i Stavanger er fortsatt slik at det fra tirsdag til torsdag nesten ikke er et rom å oppdrive på kort varsel. I helgene er det derimot godt med plass og prisene er ned mot det halve.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen