Stavanger en «Nei og fy»-by?

Stavanger kommune vil vente på dommen i en lignende sak før den eventuelt forbyr røyking i bakgårder og inngangspartier ved byens utesteder.
Redaksjonen
10 Februar 2010 - 13:00

Røykesaken, hvor Stavanger kommune har tolket røykeloven strengere enn de fleste, har den siste tiden preget mediene som dekker Stavanger. Det hele kulminerte i et forsoningsmøte mellom representanter fra kommunen og utelivsbransjen onsdag. Det skriver nrk.no.

På møtet ble det klart at kommunen likevel ikke forbyr røyking i utesteds-bakgårder i byen - ennå.

- Dommen i Hall Toll-saken kan gi oss tydeligere føringer for hva som er det riktige å gjøre, sier Per Haarr, direktør for Oppvekst og levekår i kommunen.

Skal opp i lagmannsretten
Stavanger tingrett bestemte i november i fjor at utestedet Hall Toll ikke får lov til å la gjestene røyke på sin uteservering.

Grunnen er at uteserveringen er skjermet med glassvegger og markiser som stopper ganske nært veggene, skriver nrk.no.

Saken ble anket til Gulating lagmannsrett.
Sist uke ble det kjent at kommunen planla storoffensiv mot røyking ute på en del av byens utesteder. Fem hadde allerede fått brev med følgende budskap: Stopp røyking i bakgårder og inngangspartier.

Dette teller som lokaler, mente helsesjefen. Utelivsbransjen protesterte.
Flere steder mener de ikke har gjort noe for å bygge inn bakgårdene sine, og at de teller som uteareale.

Vi får «Nei og fy»-by
Siden da har saken preget både nyhets- og debattsidene samt nettutgaver i Stavanger Aftenblad og Rogalands Avis. Røykelovens far, Dagfinn Høybråten, ble også trukket inn i debatten.

- Jeg må innrømme at jeg synes det har vært noen heftige dager. Men jeg håper vi kan få til et godt samarbeid, sa Bjørløw etter møtet.

- Vi har vært redd for at vi får pålegg som gjør at vi mister deler av kundegrunnlaget vårt. Vi får en «Nei og fy»-by, sier Lauritz W. Hansen, direktør ved Skagen Brygge Hotell.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllinglårene som i denne oppskriften - du blir fornøyd det vet vi
Dagens rett

Fyll kyllinglårene som i denne oppskriften - du blir fornøyd det vet vi

Overrask med en smakfull kyllingrett med sitron- og basilikumcouscous til middag i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her