Stavanger VinFest 2001

I uke 12 blir Stavanger Nordens mest spennende mat- og vinby. Stavanger VinFest 2001 begynner mandag 19. mars og varer t.o.m. lørdag 24. mars. Stavanger VinFest er en folkefest, der vin og mat står i fokus.
Redaksjonen
21 Februar 2001 - 14:45

Craigs Kjøkken, Café Italia, Jans Mat & Vin Hus og N.B. Sørensen vil for andre gang stå for arrangementene. Vi har i tillegg fått med oss Bevaremegvels mat- og vinkjeller Vannari. Årets samarbeidspartnere er Gastronomisk Institutt, Norsk Hotellhøyskole, Gladmat Festival og Slow Food Stavanger.

De forskjellige restaurantene skal stå for ulike arrangementer. Det blir igjen mange gjestekokker, og noen av disse er: Stefan Holtet fra Michel Rostang og kjøkkenchef''en fra 3-stjernes Lasserre, begge to i Paris. I tillegg kommer Terje Ness (Oro), Rune Pal og Jos Kørner (Klosteret), Jarle Baer (Markveien Mat & Vinhus), Kjell Arne Jonsæther (Acqua).

Spennende vinprodusenter kommer også, blant annet: Rosemount (Australia), Castellare (Toscana), Artadi (Rioja), Banfi (Toscana) og Paul Zinck (Alsace) samt en rekke topp vinprodusenter.

Det vil bli holdt smakinger, "winemaker dinners", kurs og mye mer hele uken.

For ytterligere opplysninger, kontakt:

Craig Whitson
Telefon: 90 72 66 98

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe og pannekaker funker fortsatt
Dagens rett
Pannekaker og betasuppe

Suppe og pannekaker funker fortsatt

Pannekakeoppskriften er gjort litt sunnere, og suppeoppskriften er litt raskere. Ellers er det mye 60-tall over dagens middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her