Stenger Bergo Hotel

Etter påske og til 2. juni blir Bergo Hotel på Beitostølen stengt og de ansatte permittert.
Redaksjonen
30 Mars 2009 - 18:00

Også Radisson SAS Resort Hotel har fått føle rokeringer og permitteringer.
 
- Det er rett og slett ikke gjestegrunnlag nok til å drive to hoteller i den rolige perioden som er i mai måned. Samtidig har vi fått flere avbestillinger etter påske, og vi har besluttet å stenge Bergo Hotel i hele mai, sier administrerende direktør i Beitostølen Resort, Atle Hovi, til avisa Valdres.
 
Krise i bransjen
På landsbasis forventes det en nedgang i omsetningen i reiselivsbransjen på hele 28 prosent i 2009, ifølge tall fra handels- og servicenæringen (HSH).
 
Dette merkes også hos Beitostølen Resort.
 
- Vi burde kanskje ha stengt hotellet før, men vi ønsker å ha folk i arbeid. Det sier seg selv at det ikke er lurt å ha sju gjester på et hotell og tjue på et annet. Så tynt er grunnlaget og da kan vi ikke drive to hoteller, sier Hovi.
 
Ser etter jobber
Han holdt et informasjonsmøte med de ansatte om avgjørelsen i forrige uke. De ansatte er i tenkeboksen for å finne ut om de vil ta ut ferie eller bli permittert.
 
- Noen ser seg om etter andre jobber. Andre vil ta ut ferie og noen blir permitterte, sier Hovi.
 
Tøffe tider
Hovi legger ikke skjul på at det er tøffe tider.
 
- Mai er beintøff og når vi får avbestillinger i tillegg, så blir det vanskelig. Det er likevel hele året som teller og vi jobber konstant med å få opp grunnlaget. Men er ikke markedet der, må vi redusere kostnadene, sier han.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

At noe så enkelt kan smake så godt
Dagens rett

At noe så enkelt kan smake så godt

Prøv denne oppskriften på bakt potet med skagensalat til middag i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her