Stenger Bergo Hotel

Etter påske og til 2. juni blir Bergo Hotel på Beitostølen stengt og de ansatte permittert.

Også Radisson SAS Resort Hotel har fått føle rokeringer og permitteringer.
 
- Det er rett og slett ikke gjestegrunnlag nok til å drive to hoteller i den rolige perioden som er i mai måned. Samtidig har vi fått flere avbestillinger etter påske, og vi har besluttet å stenge Bergo Hotel i hele mai, sier administrerende direktør i Beitostølen Resort, Atle Hovi, til avisa Valdres.
 
Krise i bransjen
På landsbasis forventes det en nedgang i omsetningen i reiselivsbransjen på hele 28 prosent i 2009, ifølge tall fra handels- og servicenæringen (HSH).
 
Dette merkes også hos Beitostølen Resort.
 
- Vi burde kanskje ha stengt hotellet før, men vi ønsker å ha folk i arbeid. Det sier seg selv at det ikke er lurt å ha sju gjester på et hotell og tjue på et annet. Så tynt er grunnlaget og da kan vi ikke drive to hoteller, sier Hovi.
 
Ser etter jobber
Han holdt et informasjonsmøte med de ansatte om avgjørelsen i forrige uke. De ansatte er i tenkeboksen for å finne ut om de vil ta ut ferie eller bli permittert.
 
- Noen ser seg om etter andre jobber. Andre vil ta ut ferie og noen blir permitterte, sier Hovi.
 
Tøffe tider
Hovi legger ikke skjul på at det er tøffe tider.
 
- Mai er beintøff og når vi får avbestillinger i tillegg, så blir det vanskelig. Det er likevel hele året som teller og vi jobber konstant med å få opp grunnlaget. Men er ikke markedet der, må vi redusere kostnadene, sier han.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen