Stenger på femårsdagen

I slutten av måneden er det slutt på driften ved Brygga hotell i Lødingen.
Redaksjonen
07 August 2007 - 17:39

Driverne Monica og Arnfinn Kirkhaug orker rett og slett ikke drive hotellet på vilkårene som eieren Nordlandsbanken tilbyr dem.
 
Hotellet drives på månedskontrakter. Dermed er det vanskelig å få ansatt en kvalifisert kokk når hotellet bare kan garantere at jobben varer i en måned av gangen.
 
Derfor blir det mye arbeid på eierne av driftselskapet Lødingen hotelldrift AS. For mye, rett og slett.
 
Hotellet har eksistert i fem år og er det eneste hotellet i Lødingen. Men 28. august stenger dørene.
 
Kort frist
Lødingen hotelldrift AS har drevet hotellet i tre år. Monica Kirkehaug har jobbet der siden starten for fem år siden.
 
- Driften går greit økonomisk, men nå orker vi ikke mer, sier hun til Harstad Tidende.
 
En periode hadde de kontrakt for 14 dager av gangen. Nå er dette økt til en måned, men det er likevel for kort perspektiv til å få ansatt fagfolk.
 
Det betyr at de to i driftsselskapet blant annet må stå på kjøkkenet selv - i tillegg til alt det andre de gjør.
 
- Vi må ha kokk, og vi har hatt søkere som har trukket seg når de hører om den korte oppsigelsestiden, sier Monica Kirkhaug.
 
Vil kjøpe
Driftsselskapet kunne godt tenke seg å kjøpe Brygga hotell, som holder til i to hus i Lødingens havneområde.
 
Men prisantydningen er på 5 - 6 millioner, noe selskapet mener er for høyt.
 
- Dette var en vanskelig avgjørelse å ta, sier de to i eierselskapet.
 
Eierne hevder at Lødingen hotelldrift AS er et sunt og godt selskap, og vil bestå også etter stengingen.
 
Men fra 28. august har driftsselskapet ingenting å drive.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her