Stenger room service for godt

Stenger room service for godt

Kioskautomater, selvbetjente kafeer og take away-pizza overtar.
06 Juni 2013 - 12:54

New Yorks største hotell, New York Hilton Midtown, kutter ut sitt tilbud om room service fra og med august. Dersom sensommergjestene får lyst på en matbit utenom hotellrestaurantenes åpningstider, blir de dermed henvist til en selvbetjent buffet og steder utenfor hotellet, melder Crain’s New York Business.

Konsekvensen av at hotellet ikke lenger blir et «full service»-hotell, kan bli at det mister en stjerne. Men hotellet mener likevel at etterspørselen har sunket så mye at tilbudet må legges ned. I oktober i fjor reduserte Hilton også kraftig i room service ved kjedens aller største hotell, The Hilton Hawaiian Village.

En rekke andre hotell og kjeder har i senere år trappet ned eller kuttet helt ut slike tjenester.

Ifølge tall fra PKF Hospitality Research Figures utgjorde room service kun 1,2 prosent av amerikanske hotellers inntekter i 2012, og tallet er synkende.

Bransjeanalytikere mener room service blir for dyrt i konkurranse mot serveringssteder utenfor hotellene. Det fører til at stadig flere satser på andre og rimeligere løsninger enn 24-timers matservering på rommene.

– Jeg ser at stadig flere norske hotell, blant annet i området rundt Gardermoen, har menyer for take away-pizza på rommene i stedet for room service-menyer, sier redaktør Anton Granhus i Hotellmagasinet til bt.no.

Han påpeker at room service uansett ikke er noe stort fenomen i Norge, men tror det vil bli vanlig med kioskvarer eller automater i resepsjonen framfor servering på rommet.

– Jeg tror det er veien å gå. Nordmenn vil uansett gjerne ha det billigst mulig, selv om mange sier de vil ha det beste.

LES OGSÅ: Siste runde i minibaren

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining
+

Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining

Thitid Tassanakajohn på stjernerestauranten Le Du i Bangkok ønsker å nytolke det mangfoldige thai-kjøkkenet i en fine dining-setting, og det innebærer også bruk av insekter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining
+

Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining

Thitid Tassanakajohn på stjernerestauranten Le Du i Bangkok ønsker å nytolke det mangfoldige thai-kjøkkenet i en fine dining-setting, og det innebærer også bruk av insekter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Worlds50Best: Det nordiske kjøkken må slåss med dette om oppmerksomheten

Vi har sett det komme, men årets Worlds50Best forteller det i klartekst: det nordiske kjøkken er ikke like kult lenger – bare når det er i København. Verdens beste restauranter ligger for det meste i Lima og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her