Stenger room service for godt

Stenger room service for godt

Kioskautomater, selvbetjente kafeer og take away-pizza overtar.
06 Juni 2013 - 11:54

New Yorks største hotell, New York Hilton Midtown, kutter ut sitt tilbud om room service fra og med august. Dersom sensommergjestene får lyst på en matbit utenom hotellrestaurantenes åpningstider, blir de dermed henvist til en selvbetjent buffet og steder utenfor hotellet, melder Crain’s New York Business.

Konsekvensen av at hotellet ikke lenger blir et «full service»-hotell, kan bli at det mister en stjerne. Men hotellet mener likevel at etterspørselen har sunket så mye at tilbudet må legges ned. I oktober i fjor reduserte Hilton også kraftig i room service ved kjedens aller største hotell, The Hilton Hawaiian Village.

En rekke andre hotell og kjeder har i senere år trappet ned eller kuttet helt ut slike tjenester.

Ifølge tall fra PKF Hospitality Research Figures utgjorde room service kun 1,2 prosent av amerikanske hotellers inntekter i 2012, og tallet er synkende.

Bransjeanalytikere mener room service blir for dyrt i konkurranse mot serveringssteder utenfor hotellene. Det fører til at stadig flere satser på andre og rimeligere løsninger enn 24-timers matservering på rommene.

– Jeg ser at stadig flere norske hotell, blant annet i området rundt Gardermoen, har menyer for take away-pizza på rommene i stedet for room service-menyer, sier redaktør Anton Granhus i Hotellmagasinet til bt.no.

Han påpeker at room service uansett ikke er noe stort fenomen i Norge, men tror det vil bli vanlig med kioskvarer eller automater i resepsjonen framfor servering på rommet.

– Jeg tror det er veien å gå. Nordmenn vil uansett gjerne ha det billigst mulig, selv om mange sier de vil ha det beste.

LES OGSÅ: Siste runde i minibaren

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk
Dagens rett

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk

Den innebærer andre lett tilgjengelige råvarer, er rask og lage, og kan brukes både som forrett og hovedrett.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her