Stenger room service for godt

Stenger room service for godt

Kioskautomater, selvbetjente kafeer og take away-pizza overtar.
06 Juni 2013 - 11:54

New Yorks største hotell, New York Hilton Midtown, kutter ut sitt tilbud om room service fra og med august. Dersom sensommergjestene får lyst på en matbit utenom hotellrestaurantenes åpningstider, blir de dermed henvist til en selvbetjent buffet og steder utenfor hotellet, melder Crain’s New York Business.

Konsekvensen av at hotellet ikke lenger blir et «full service»-hotell, kan bli at det mister en stjerne. Men hotellet mener likevel at etterspørselen har sunket så mye at tilbudet må legges ned. I oktober i fjor reduserte Hilton også kraftig i room service ved kjedens aller største hotell, The Hilton Hawaiian Village.

En rekke andre hotell og kjeder har i senere år trappet ned eller kuttet helt ut slike tjenester.

Ifølge tall fra PKF Hospitality Research Figures utgjorde room service kun 1,2 prosent av amerikanske hotellers inntekter i 2012, og tallet er synkende.

Bransjeanalytikere mener room service blir for dyrt i konkurranse mot serveringssteder utenfor hotellene. Det fører til at stadig flere satser på andre og rimeligere løsninger enn 24-timers matservering på rommene.

– Jeg ser at stadig flere norske hotell, blant annet i området rundt Gardermoen, har menyer for take away-pizza på rommene i stedet for room service-menyer, sier redaktør Anton Granhus i Hotellmagasinet til bt.no.

Han påpeker at room service uansett ikke er noe stort fenomen i Norge, men tror det vil bli vanlig med kioskvarer eller automater i resepsjonen framfor servering på rommet.

– Jeg tror det er veien å gå. Nordmenn vil uansett gjerne ha det billigst mulig, selv om mange sier de vil ha det beste.

LES OGSÅ: Siste runde i minibaren

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her