Stengt på flekken i Fredrikstad

Graverende feil på 15 av 19 utesteder i Sarpsborg og Fredrikstad var det nedslående resultatet av en kontroll lørdag kveld og natt.

Skjenkemyndighetene i Fredrikstad og Sarpsborg i samarbeid med tjenestemenn fra politiet, Tollvesenet, Mattilsynet, kommunene, NAV og brannvesenet besøkte hele 19 utsteder i de to byene. 13 i Fredrikstad og seks i Sarpsborg.

Nedslående
Et skjenkested i Fredrikstad ble stengt umiddelbart for graverende brudd på brannloven.
Mattilsynet avdekket flere forhold. Noen av dem var så alvorlige at en restaurant og flere kjøkken i Fredrikstad ble besluttet stengt på flekken.

Ved 15 av de 19 stedene ble det avdekket kritikkverdige forhold, som skjenkestedkontrollen kommer til å følge opp, går det fram av en pressemelding fra Østfold politidistrikt i natt.
I Sarpsborg ble ingen steder stengt i natt, men brannvesenet avdekket alvorlige brudd på reglene om rømningsvei på to av de seks kontrollerte skjenkestedene.

Brudd på utlendingsloven
Og på tross av bare seks utesteder som ble gått etter i sømmene, har kontrollmyndighetene både dårlig renhold og vedlikehold, avgiftunndragelse og brudd på utlendingsloven på notatblokka etter nattens kontroll. Det melder Dagbladet.no.

I tillegg til stengte dører i Fredrikstad og flere tilfeller av dårlig hygiene, vil også ett av de 13 kontrollerte stedene bli anmeldt for brudd på alkoholloven.

Blir definitivt gjentatt
Nattens storaksjon var ikke tilfeldig. - Vi har gjort en del erfaringer de siste årene. Vi synes aksjonen var vellykket, og den vil definitivt bli gjentatt, sier politioverbetjent Øyvind Nilsen ved Fredrikstad politistasjon.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen