Stengt umiddelbart

Mange serveringssteder i Oslo har fått besøk av Mattilsynet de siste ukene. Flere steder ble stengt umiddelbart.
Redaksjonen
13 Oktober 2008 - 19:05

Det er helsefare som er årsaken. Mattilsynet kom på uanmeldte besøk.
 
Flere restauranter og gatekjøkken har blitt nektet å selge kjøttvarer. Disse hadde kjøtt som hadde gått ut på dato ut på dato, eller manglet merking og datostempling. Mattilsynets kjøttpoliti har også avslørt kjøkken fulle av mugg.
 
Kampanje
Kontrollene er en del av Mattilsynets omfattende kjøttkampanje. Her sjekker tilsynet rutiner rundt merking og sporbarhet av kjøttvarer ved Oslos serveringssteder.
 
- Vi synes det er skuffende at også anerkjente restauranter ikke lever opp til regelverket om sporbarhet. Dette er ikke komplisert. Vi ser merking og sporbarhet som viktig for folkehelsen i tilfelle det skulle oppstå ett eller annet. Men vi ser også på hygiene og andre ting samtidig, og det er avdekket mye som er helt uakseptabelt, sier seksjonssjef i Mattilsynet, Christoffer Nielsen til aftenposten.no.
 
Seks hundre kilo
I Torggata ble et av de mest graverende tilfellene avdekket. På kjøkkenet til Mediterranean Grill fant Mattilsynet over 600 kilo umerket kjøtt i skitne plastkasser. I tillegg lå det et tykt lag av mugg i gatekjøkkenet, og skjærefjøler og personalvask var møkkete.
 
Stengt på dagen
Stedet ble stengt på dagen fordi kontrollørene mente matserveringen innebar helsefare. Først to uker etter kontrollen kunne Mediterranean Grill igjen servere pizza og kebab i nattmatstrøket Torggata. Gatekjøkkenet er nå godkjent. 
 
Mattilsynet mener serveringssteder må tilpasse seg reglene om merking av kjøtt. Grunnen til at alle kjøttvarer skal være sporbare, er at man raskt skal kunne finne ut hvor kjøttet stammer fra og hvem som er leverandør hvis noen blir matforgiftet. I tillegg fører slik kontroll til bedre matsikkerhet.
 
Mattilsynet kommer også i ukene fremover til å kontrollere Oslo-restauranter for å avdekke salg og servering av umerket og tvilsomt kjøtt.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik blir et smørbrød til en fullverdig middag
Dagens rett

Slik blir et smørbrød til en fullverdig middag

Saftige skiver av rosastekt biffkjøtt på godt brød med brie og aioli. Mer trenger du faktisk ikke. Bare oppskriften, og den får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her