Stengt umiddelbart

Mange serveringssteder i Oslo har fått besøk av Mattilsynet de siste ukene. Flere steder ble stengt umiddelbart.
Redaksjonen
13 Oktober 2008 - 20:05

Det er helsefare som er årsaken. Mattilsynet kom på uanmeldte besøk.
 
Flere restauranter og gatekjøkken har blitt nektet å selge kjøttvarer. Disse hadde kjøtt som hadde gått ut på dato ut på dato, eller manglet merking og datostempling. Mattilsynets kjøttpoliti har også avslørt kjøkken fulle av mugg.
 
Kampanje
Kontrollene er en del av Mattilsynets omfattende kjøttkampanje. Her sjekker tilsynet rutiner rundt merking og sporbarhet av kjøttvarer ved Oslos serveringssteder.
 
- Vi synes det er skuffende at også anerkjente restauranter ikke lever opp til regelverket om sporbarhet. Dette er ikke komplisert. Vi ser merking og sporbarhet som viktig for folkehelsen i tilfelle det skulle oppstå ett eller annet. Men vi ser også på hygiene og andre ting samtidig, og det er avdekket mye som er helt uakseptabelt, sier seksjonssjef i Mattilsynet, Christoffer Nielsen til aftenposten.no.
 
Seks hundre kilo
I Torggata ble et av de mest graverende tilfellene avdekket. På kjøkkenet til Mediterranean Grill fant Mattilsynet over 600 kilo umerket kjøtt i skitne plastkasser. I tillegg lå det et tykt lag av mugg i gatekjøkkenet, og skjærefjøler og personalvask var møkkete.
 
Stengt på dagen
Stedet ble stengt på dagen fordi kontrollørene mente matserveringen innebar helsefare. Først to uker etter kontrollen kunne Mediterranean Grill igjen servere pizza og kebab i nattmatstrøket Torggata. Gatekjøkkenet er nå godkjent. 
 
Mattilsynet mener serveringssteder må tilpasse seg reglene om merking av kjøtt. Grunnen til at alle kjøttvarer skal være sporbare, er at man raskt skal kunne finne ut hvor kjøttet stammer fra og hvem som er leverandør hvis noen blir matforgiftet. I tillegg fører slik kontroll til bedre matsikkerhet.
 
Mattilsynet kommer også i ukene fremover til å kontrollere Oslo-restauranter for å avdekke salg og servering av umerket og tvilsomt kjøtt.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen
Dagens rett

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen

Persiskinspirerte retter er ikke hverdagskost, men det kan denne oppskriften fort gjøre dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her