Stengte to restauranter

To restauranter i Askim ble stengt da Mattilsynet foretok 50 tilsynsbesøk ved serveringssteder i Indre Østfold og Follo.
Redaksjonen
20 November 2007 - 13:00

Renholdet i virksomhetene var likevel stort sett tilfredsstillende, mener inspektørene.
 
Restaurantene Tandoori Orientalsk Restaurant og Indisk Mat i Askim ble begge stengt på grunn av dårlige hygieniske forhold. I tillegg fikk enkelte andre serveringssteder stengt deler av virksomheten sin. Blant annet fant Mattilsynet oppvaskmaskiner som var ute av drift eller ikke fungerte tilfredsstillende.
 
Dinos Pizza på Ski fikk stengt både fryserommet og oppvaskmaskinen under tilsynsbesøk i restauranten. Oppvaskmaskinen hadde ikke varmt nok skyllevann, og i fryserommet fant Mattilsynet varer som var halvtinte og bedervet.
 
Kritikkverdig
På de resterende serveringsstedene fant Mattilsynet flere kritikkverdige forhold. Eksempler på dette er de "vanlige" feilene. Det vil si varer som lagres ved for høy temperatur, mat som ikke er emballert i materiale som ikke er beregnet for mat og uhygienisk behandling av råvarer. For å nevne noe.
 
Ikke smuglerkjøtt
- Vi har ikke mistanke om bruk av smuglerkjøtt ved noen av restaurantene. Selv om sporbarheten på næringsmidlene var dårlig eller manglet helt i noen av virksomhetene, kunne serveringsstedene legge frem fakturaer som viste hvor varene var kjøpt, forteller Wenche Dørum, seksjonssjef i Mattilsynet.
 
For dårlige
Hun mener enkelte serveringssteder fortsatt er for dårlige til å dokumentere styringen med virksomhetens kritiske kontrollpunkter, som for eksempel temperatur, holdbarhet, merking og hygiene.
 
- Det ble gitt en god del pålegg på grunn av manglende vedlikehold ved restaurantene som ble besøkt. Renholdet i virksomhetene var likevel stort sett tilfredsstillende, sier Dørum.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Godtene lager du enkelt selv - men det spørs om de holder helt til jul
Ukens kake
Sjokoladefudge med pinjekjerner

Godtene lager du enkelt selv - men det spørs om de holder helt til jul

For sjokoladefudge er av typen guilty pleasures - søtsaker det er vanskelig å holde fingrene unna. Men da lager du bare nye porsjoner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik smaker bobler fra det opprinnelige Champagne
+
Godbiter i pollisten

Slik smaker bobler fra det opprinnelige Champagne

Vi snakker om Vallée de la Marne som er det mest dominerende underområdet i Champagne, men samtidig det mest anonyme. Det var før.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dette er den beste julevinen
+
Ukens vin

Dette er den beste julevinen

Den «julete» etiketten er tilfeldig, for den har sett slik ut i siden 2008, og innholdet er av en helt annen klasse enn juleviner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er
+
Tester
80 portvin, madeira, sherry, vermut, rivesaltes, banyuls og andre hetviner testet

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er

28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Godtene lager du enkelt selv - men det spørs om de holder helt til jul
Ukens kake
Sjokoladefudge med pinjekjerner

Godtene lager du enkelt selv - men det spørs om de holder helt til jul

For sjokoladefudge er av typen guilty pleasures - søtsaker det er vanskelig å holde fingrene unna. Men da lager du bare nye porsjoner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik smaker bobler fra det opprinnelige Champagne
+
Godbiter i pollisten

Slik smaker bobler fra det opprinnelige Champagne

Vi snakker om Vallée de la Marne som er det mest dominerende underområdet i Champagne, men samtidig det mest anonyme. Det var før.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det har ikke blitt laget så lite vin siden 1961

2024 ga rekordsmå avlinger over store deler av vinverdenen. Klimaendringene har hovedskylda.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 06. januar i Oslo

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert

Lær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser. Sjekk ut de 10 utvalgte vinene som blir servert!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette er den beste julevinen
+
Ukens vin

Dette er den beste julevinen

Den «julete» etiketten er tilfeldig, for den har sett slik ut i siden 2008, og innholdet er av en helt annen klasse enn juleviner.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her