Stengte to restauranter

To restauranter ble stengt da inspektører fra Mattilsynet besøkte 24 restauranter i Indre Østfold og Follo i forrige uke.
Redaksjonen
30 Oktober 2007 - 15:12

Dessuten ble det avdekket kritikkverdige forhold ved flere restauranter og kafeer.
 
Kveldsinspeksjonene i Akershus i uke 43 avdekket flere forhold som Mattilsynet mener ikke bør forekomme.
 
Dårlig vedlikehold
Inspektørene reagerte blant annet på for høye kjøletemperaturer, mangelfull orden og renhold, dårlig vedlikehold som hindret tilfredsstillende renhold og manglende emballering eller feil bruk av emballasje til innpakking av næringsmidler. For eksempel ble handleposer brukt til innfrysing av kjøttvarer
 
To restauranter måtte stenge midlertidig etter inspeksjonen. Dette var Paviljongen Café ved Sunnaas og Viva Napoli Pizzarestaurant på Berger på Nesodden.
 
Måtte vaske
Paviljongen Café på Nesodden ble stengt på grunn av manglende renhold og vedlikehold på kjøkkenet. Inspektørene mente dette førte til fare for å lage helsefarlig mat på kafeen. Stedet åpnet igjen dagen etter. Da hadde eieren sørget for en grundig opprydding og vasking.
 
- Vi ønsker ikke at steder skal lide økonomisk, sa førsteinspektør Iraj Afshar til Akershus Amtstidende i forbindelse med gjenåpningen.
 
Muggsopp
Viva Napoli pizzarestaurant på Nesodden ble også stengt. Det skyldtes også manglende vedlikehold og dårlig renhold. Restauranten hadde hatt vannlekkasje for en tid tilbake, og dette hadde ført til at maling flasset av på flere vegger og i taket på produksjonsrommet for pizzadeiger.
 
Taket var dessuten skadet på personaltoalettet. I de samme rommene hadde det også utviklet seg mye svartmugg som en følge av lekkasjen. Viva Napoli får åpne igjen tirsdag 30. oktober.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her