Stengte to restauranter

To restauranter i Askim ble stengt da Mattilsynet foretok 50 tilsynsbesøk ved serveringssteder i Indre Østfold og Follo.

Renholdet i virksomhetene var likevel stort sett tilfredsstillende, mener inspektørene.
 
Restaurantene Tandoori Orientalsk Restaurant og Indisk Mat i Askim ble begge stengt på grunn av dårlige hygieniske forhold. I tillegg fikk enkelte andre serveringssteder stengt deler av virksomheten sin. Blant annet fant Mattilsynet oppvaskmaskiner som var ute av drift eller ikke fungerte tilfredsstillende.
 
Dinos Pizza på Ski fikk stengt både fryserommet og oppvaskmaskinen under tilsynsbesøk i restauranten. Oppvaskmaskinen hadde ikke varmt nok skyllevann, og i fryserommet fant Mattilsynet varer som var halvtinte og bedervet.
 
Kritikkverdig
På de resterende serveringsstedene fant Mattilsynet flere kritikkverdige forhold. Eksempler på dette er de "vanlige" feilene. Det vil si varer som lagres ved for høy temperatur, mat som ikke er emballert i materiale som ikke er beregnet for mat og uhygienisk behandling av råvarer. For å nevne noe.
 
Ikke smuglerkjøtt
- Vi har ikke mistanke om bruk av smuglerkjøtt ved noen av restaurantene. Selv om sporbarheten på næringsmidlene var dårlig eller manglet helt i noen av virksomhetene, kunne serveringsstedene legge frem fakturaer som viste hvor varene var kjøpt, forteller Wenche Dørum, seksjonssjef i Mattilsynet.
 
For dårlige
Hun mener enkelte serveringssteder fortsatt er for dårlige til å dokumentere styringen med virksomhetens kritiske kontrollpunkter, som for eksempel temperatur, holdbarhet, merking og hygiene.
 
- Det ble gitt en god del pålegg på grunn av manglende vedlikehold ved restaurantene som ble besøkt. Renholdet i virksomhetene var likevel stort sett tilfredsstillende, sier Dørum.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen