Stephen ble verdens beste barista

Det var, ikke uventet, den irske Stephen Morrissey som ble årets vinner under World Barista Championship sist helg.
23 Juni 2008 - 09:59

Konkurransen, som fant sted under Wonderful Coffee Copenhagen 18. - 22. juni, hadde ikke mindre enn 51 deltakere - alle selvsagt nasjonale mestere i sine egne hjemland.

Uttagningen av de seks finalistene skjedde i de innledende rundene torsdag til lørdag. Deltakerne skulle i løpet av 15 minutter tilberede og servere de fire dommerne følgende kaffedrikker: espresso, cappuccino og signaturdrink.

Vår egen norgesmester, Chris Kolbu, startet allerede første dag - som nummer seks av de 51. Men, til tross for at én av dommerne uttalte at espressoen var den beste han noen gang hadde smakt, holdt det dessverre ikke til finaleheatet. Norge havnet til slutt på en god 9. plass.

Irske Morrissey, med sin svært avslappede holdning, var storfavoritt allerede før finalen. Med stoisk ro, som bare en irsk barmann kan ha, var han i sitt ess i søndagens finale. Eneste tegn til nerver viste seg da han skulle servere signaturdrinken, som bla. besto av et element av gele på teskje. Publikum humret og klappet mens Morrissey skjelvende plasserte geleen i glasset.

Finalistene plasserte seg slik:
• 1. plass: Irland - Stephen Morrissey (738,5 poeng)
• 2. plass: Australia - David Makin (733,0 poeng)
• 3. plass: Nederland - Liesbeth Slejster (694,5 poeng)
• 4. plass: Sverige - Daniel Remheden (693,0 poeng)
• 5. plass: Canada - Michael Yung (702,0 poeng ?)
• 6. plass: Danmark - Stiller Markussen (671,0 poeng)
 
 
Finalistene, fra venstre: Liesbeth Slejster (Nederland), Daniel Remheden (Sverige), Stephen Morrissey (Irland), Stiller Markussen (Danmark), David Makin (Australia), Michael Yung (Canada).

Foto: Roger Kolbu

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her