Stephen Nolan vant EM i østersåpning

Irske Stephen Nolan bekreftet nok en gang at han er Europas beste østersåpner. Men det holdt bare så vidt.
05 Mars 2011 - 20:29

For danske Simon Tønsager viste fra første sekund av konkurransen at også han hadde førsteplassen som mål for sin deltagelse i årets EM i østersåpning. I finaleomgangen åpnet han nemlig 30 østers på fattige 2 minutter og 18 sekunder, mens Stephen Nolan åpnet sine på 2:35. Ikke det spor rart at vi opplevde en lettere nervøs danske stå igjen - sammen med irske Nolan - på scenen da vinneren skulle utropes. Med et forsprang på 17 sekunder kunne dette holde helt i mål for den unge dansken.

Men det var altså straffe- og bonuspoeng som skulle avgjøre det hele. Bonuspoengene var nemlig nær identiske, men ettersom Tønsager fikk 28 straffepoeng og Nolan ikke fikk straffepoeng i det hele tatt, ble det irsk seier.

Like fullt var det ingen sure miner å spore fra danskenes side. Irland regnes tross alt som regjerende innen østersåpning. Og det er også der verdensmesterskapet avholdes år for år.

Beste presentasjon
Det var to av deltakerne som fikk 28 bonuspoeng hver, men best av alle var Fredrik Lindfors med 29 bonuspoeng.

Beste tid
Premien for beste tid på åpning av 30 østers gikk imidlertid til Simon. I finaleheatet åpnet han disse på 2:18.

Apéritif gratulerer Irland med nok et Europamesterskap!

Se referatet og bilder fra konkurransen her

Resultatliste EM i østersåpning, Trollhättan i Sverige, 5. mars 2011:

Finale:

Nr

Land

Navn

Tid

Straff
sek

Bonus
sek

Totalt

01.

Irland

Stephen Nolan

2:35

0

26

2:09

02.

Danmark

Simon Tønsager

2:18

28

25

2:21

03.

Irland

Michael Moran

2:43

12

24

2:31

04.

Sverige

Johan Malm

2:24

40

20

2:44

Semifinale:

Nr

Land

Navn

Tid

Straff
sek

Bonus
sek

Totalt

01.

Irland

Michael Moran

2:35

16

25

2:25

02.

Sverige

Johan Malm

2:27

24

24

2:27

03.

Danmark

Simon Tønsager

2:21

36

25

2:32

04.

Irland

Stephen Nolan

2:48

20

26

2:42

05.

Irland

Micheal Kelly

3:02

12

27

2:47

06.

Sverige

Nicklas Wiklund

2:53

28

26

2:55

07.

England

Fredrik Lindfors

3:30

8

29

3:09

08.

Norge

Heini Petersen

2:54

40

24

3:10

Innledende runder:
 
20

Nr

Land

Navn

Tid

Straff
sek

Bonus
sek

Totalt

01.

Danmark

Simon Tønsager

2:33

36

25

2:44

02.

Sverige

Johan Malm

3:01

16

28

2:49

03.

Norge

Heini Petersen

3:01

20

22

2:59

04.

Irland

Stephen Nolan

3:09

26

3:03

05.

England

Fredrik Lindfors

3:09

20

25

3:04

06.

Irland

Michael Moran

2:51

36

20

3:07

07.

Irland

Micheal Kelly

3:23

20

28

3:15

08.

Sverige

Nicklas Wiklund

2:49

48

22

3:15

09.

Danmark

Jonas Tønsager

2:52

56

21

3:27

10.

England

Sam Tuamsuang

2:59

32

0

3:31

11.

Frankrike

Bernhard Gonthier

2:41

72

5

3:48

12.

Frankrike

Xavier Caille

2:46

82

0

3:48

13.

Tyskland

Urs Muller

3:21

48

10

3:59

14.

Portugal

Francesco Pires

3:11

64

0

4:15

15.

Finland

Johann Schlag

3:20

96

0

4:56

16.

Finland

Martin Söderström

3:01

124

8

4:57

17.

Norge

Maria Brendehaug Petersen

5:04

32

24

5:12

18.

Tsjekkia

Jaroslav Kozdelka

4:35

132

0

6:47

19.

Tsjekkia

Steininger Zdenek

4:14

170

0

7:04

20.

Spania

Nabil Rezzouki

4:46

230

0

8:36

Foto: Roger Kolbu og Bård Ivar Flageborg

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her