Sterk innsats

Henrik Dahl Jansen vant en hårfin seier og kan se fram til en lærerik tur til Taittinger og Champagne.
Redaksjonen
08 Februar 2011 - 16:53

For selv om Henrik Dahl Jansen, Bølgen & Moi, endte øverst på pallen i årets Taittinger Young Sommelier 2011, så hadde han sterke utfordrere i Paola Schwartz, Oro, og Aleksander Iversen, Cru. Som tok henholdsvis andre- og tredjeplassen.

Etter en semifinale med teoretiske oppgaver og blindsmaking av tre hvitviner, kvalifiserte de tre seg til finalen. Den bestod av nok en blindsmaking, denne gangen Forrest Pinot Noir 2008 fra New Zealand og Oddero Barolo 2006, samt skjenking av champagne. Utfordringen i denne siste oppgaven var å fordele innholdet av en flaske likt på sju glass uten å etterfylle.

Talenter i emning
Oppgaver kandidatene behersket med ulik grad av suksess. Der én kandidat var sterk, var den andre litt svakere. Uansett dokumenterte årets YS-finale at det er talenter i emning som vi garantert kommer til å se på NM-scenen neste år.

Paola og Aleksander har allerede fått plass på Vinkelnerlandslaget, noe Henrik trolig også vil få etter hvert. Seieren i YS viser at den unge mannen har det som skal til.

I juryen satt Christopher Moestue, Moestue Grape Selections, Merete Bø, DN, Knut-Espen Misje, Hall Toll og Aase E. Jacobsen, Apéritif.

Young Sommelier er et samarbeid mellom Apéritif og Norsk Vinkelnerforening. Formålet er å gi vinkelnere med NM-drømmer en treningsarena. I 2011 er Taittinger og Fondberg støttespillere og sørger for at vinneren får en spennende tur til Champagne.
 
Foto: Julie Amundsen og Roger Kolbu

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her