Sterk innsats

Henrik Dahl Jansen vant en hårfin seier og kan se fram til en lærerik tur til Taittinger og Champagne.

For selv om Henrik Dahl Jansen, Bølgen & Moi, endte øverst på pallen i årets Taittinger Young Sommelier 2011, så hadde han sterke utfordrere i Paola Schwartz, Oro, og Aleksander Iversen, Cru. Som tok henholdsvis andre- og tredjeplassen.

Etter en semifinale med teoretiske oppgaver og blindsmaking av tre hvitviner, kvalifiserte de tre seg til finalen. Den bestod av nok en blindsmaking, denne gangen Forrest Pinot Noir 2008 fra New Zealand og Oddero Barolo 2006, samt skjenking av champagne. Utfordringen i denne siste oppgaven var å fordele innholdet av en flaske likt på sju glass uten å etterfylle.

Talenter i emning
Oppgaver kandidatene behersket med ulik grad av suksess. Der én kandidat var sterk, var den andre litt svakere. Uansett dokumenterte årets YS-finale at det er talenter i emning som vi garantert kommer til å se på NM-scenen neste år.

Paola og Aleksander har allerede fått plass på Vinkelnerlandslaget, noe Henrik trolig også vil få etter hvert. Seieren i YS viser at den unge mannen har det som skal til.

I juryen satt Christopher Moestue, Moestue Grape Selections, Merete Bø, DN, Knut-Espen Misje, Hall Toll og Aase E. Jacobsen, Apéritif.

Young Sommelier er et samarbeid mellom Apéritif og Norsk Vinkelnerforening. Formålet er å gi vinkelnere med NM-drømmer en treningsarena. I 2011 er Taittinger og Fondberg støttespillere og sørger for at vinneren får en spennende tur til Champagne.
 
Foto: Julie Amundsen og Roger Kolbu

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen