Sterk økning

Lervig Aktiebryggeri har hittil i år økt med 35 prosent i salget mot restaurant og hotell.

- Vi ble nylig hovedleverandør til Hall Toll, og det er vi godt fornøyd med. Vi forventer en spenstig vekst framover, sier Rune Christiansen, daglig leder i Lervig Aktiebryggeri til Rogalands avis.
 
Han regner med at bryggeriet vil brygge rundt en million liter øl i løpet av ett år. I fjor ble det brygget rundt 600.000 liter.
 
Også i Egersund går det godt om dagen. Harald Berentsen i Berentsens Brygghus forteller at de har hatt en sju prosents økning i år.
Mot strømmen
De to lokale bryggeriene går dermed litt mot strømmen. For generelt i landet har ølsalget gått ned i følge Bryggeri- og drikkevareforeningen. I juli gikk ølsalget ned med 5,5 prosent i forhold til samme måned i fjor.
 
Populært sommerøl
Lervig har i år for første gang hatt egenprodusert sommerøl.
 
- Salget har gått veldig bra. Vi har solgt 25 til 30 prosent mer enn vi hadde trodd. Totalt har vi i alle fall produsert 60.000 liter sommerøl, sier Christiansen.
 
Berentsen har produsert 25 prosent mer sommerøl enn i fjor, og alt har gått unna.
 
Hos Lervig regner de med å ta nye markedsandeler på restaurant- og hotellsiden utover høsten.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen