Sterkøl på stigende kurs

Salget av sterkøl har økt med over 40 prosent hittil i år.
19 September 2011 - 08:51

Ved utgangen av august var det solgt drøyt 526 000 liter sterkøl med over 4,5 prosent alkohol. Det er en økning på nesten 41 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Bryggeriforeningen mener nisjebryggeriene har mye av æren for den økte interessen for norsk ølmangfold.

- Det totale ølsalget i Norge går ned, men vi gleder oss over at folk kjøper mer sterkøl på Vinmonopolet, puber, barer og restauranter, sier direktør Petter Nome i Bryggeri- og drikkevareforeningen til det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Newswire.

Han mener økt salg av sterkøl er et uttrykk for at folk ønsker å prøve nye øltyper.

- Nordmenn har alltid vært trofaste tilhengere av pilsnerølet. De mange nye nisje- og mikrobryggeriene satser i hovedsak på andre øltyper, og salgstallene tyder på at mange vil smake seg gjennom det store mangfoldet av øl som nå finnes her i landet.

Forbruket av sterkøl er imidlertid fortsatt svært lite i forhold til annet øl.

Totalt ble det solgt 67,7 millioner liter øl de tre sommermånedene, nesten 3,6 millioner liter mindre enn i fjor sommer, det vil si en nedgang på vel fem prosent.

For årets åtte første måneder var det en nedgang i det totale ølsalget på 3,7 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Vi kjøper stadig mer øl på boks. Salget av flaskeøl har hittil i år sunket med 21,3 prosent. Det er også en nedgang i ølsalget fra tappekraner på utesteder med 7,2 prosent.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Barn i alle aldre vil juble for dette til middag
Dagens rett

Barn i alle aldre vil juble for dette til middag

Fiskeboller er en perfekt start på uka, spesielt i denne settingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos
Dagens rett

Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos

Denne helgens fiskemåltid er med den luksuriøse skreien. Den har en nøytral smakskarakter som gir innspill til variert tilbehør, og passer utmerket med pesto og mengder av friske grønnnsaker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Skal du først lage deg en solid biff, gå for tournedos med rødvinssaus
Dagens rett

Skal du først lage deg en solid biff, gå for tournedos med rødvinssaus

Når du har disse to ingrediensene, er det ikke så mye annet som trengs, bare en potetmos eller enda bedre, Pommes Anna.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en frisk og fyldig klassiker til helgekosen
Ukens drink

Lag en frisk og fyldig klassiker til helgekosen

Ukens drink er komponert med bourbon som det bærende smakselementet. Men annen type amerikansk whiskey fungerer også godt. Lager du limonaden selv, blir smaksopplevelsen ekstra stor.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Barn i alle aldre vil juble for dette til middag
Dagens rett

Barn i alle aldre vil juble for dette til middag

Fiskeboller er en perfekt start på uka, spesielt i denne settingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos
Dagens rett

Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos

Denne helgens fiskemåltid er med den luksuriøse skreien. Den har en nøytral smakskarakter som gir innspill til variert tilbehør, og passer utmerket med pesto og mengder av friske grønnnsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene
+
Godbiter i pollisten

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene

Når temperaturene øker, blir også Burgund-appellasjonene mest anerkjent for sine hvitviner interessante også for pinot noir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp
+
Ukens vin

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp

Om du er blant de mange som vil ha en treliter med rødvin i bakhånd, er denne nyheten vel verd å sjekke ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 viner, 4 småretter og garantert god stemning på Boho House
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking og småretter i Oslo

7 viner, 4 småretter og garantert god stemning på Boho House

Den 8. april har du en gyllen mulighet til å utforske viner fra en vinprodusent med en helt unik historie og småretter fra Boho House – det ultimate stedet for god stemning og mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Skal du først lage deg en solid biff, gå for tournedos med rødvinssaus
Dagens rett

Skal du først lage deg en solid biff, gå for tournedos med rødvinssaus

Når du har disse to ingrediensene, er det ikke så mye annet som trengs, bare en potetmos eller enda bedre, Pommes Anna.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her