Sterkt norsk lag i Nordisk mesterskap

Legg turen til Grebbestad denne helgen og hei frem et sterkt norsk lag i Nordisk mesterskap i østersåpning.
Redaksjonen
18 April 2008 - 13:30

Dersom du befinner deg på Østlandet denne helgen, bør du benytte anledningen til å legge turen innom Grebbestad og Nordisk mesterskap i Østersåpning.
 
Mesterlag fra Norge
Norge har vært i toppsjiktet innen østersåpning i mange år, og under årets Nordiske mesterskap stiller det ikke mindre enn fem norske deltakere.
 
Regjerende Norgesmester, Heini Petersen, har med seg nummer to og tre fra fjorårets norgesmesterskap, Gorm Nørum og Thomas Haug.
 
Petersen sikret Norge en flott bronse i fjorårets verdensmesterskap i Galway og ble såvidt slått i Nordisk mesterskap i fjor.
 
I tillegg stiller Norges to tidligere verdensmestere i østersåpning; Øystein Reinsborg og Ola Nilsson, til start.
 
Med et slikt lag tegner det for en utrolig spennende konkurranse førstkommende lørdag på Grebys Restaurant fra klokken 11.
Blodfattig alvor
Deltakerene skal åpne 30 østers hver seg og bedømmes på flere kriterier. Østersen skal være åpnet og være serveringsklar, den skal ikke være kuttet, dommerene skal ikke finne hverken skallrester eller blod i østersene.
 
Dommerpanelet ledes av ingen ringere enn vår egen Eivind Hellstrøm fra Restaurant Bagatelle.
 
Kystperle nær grensen
Denne lille byen rett på andre siden av grensen er en idyll som mange kjenner fra sommermånedene.
 
Grebbestad ligger ikke mer enn drøye to timers tur fra Oslo (34 km syd for Strømstad), og er historisk sentrum for Sveriges østersoppdrett og en naturlig kulisse for konkurransen.
 
Så pass på å legge turen innom denne spesielle konkurransen og få deg en opplevelse du sent vil glemme.
 
Tid: lørdag 19. april fra klokken 11.00
Sted: Grebys Restaurant, Grebbestad, Sverige
Følg E6 sørover mot Gøteborg (se kart)

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her