Sterkt startfelt i Nordisk mesterskap

De fire norske deltakerne møter sterk konkurranse i dagens Nordiske mesterskap i østersåpning.
Redaksjonen
14 Mai 2011 - 15:50

Nordens beste østersåpnere møter i dag til dyst i Nordisk mesterskap i østersåpning som i år arrangeres for sjette gang og holdes på Hotel Tanum Strand utenfor Grebbestad i Sverige.

Det blir en fartsfylt ettermiddag for alle deltakere med sylskarpe kniver og gjenstridige østers.

Hard konkurranse
Det er et meget sterkt startheat som møter de fire norske deltakerne, med blant annet de to tidligere svenske verdensmesterne Dieter Berner og Hasse Johannesson, samt regjerende nordisk mester Simon Tønsager fra Danmark.

De norske deltakerne er regjerende Norsk mester Peter Sandqvist, Xiang Xu (Restauranthuset Operaen), Maria Brendehaug Petersen (freelance) og Gorm Nørum (Café Skansen).

Tøft program
Et tøft program venter de 16 østersåpnerne i det de skal åpne 30 irske flatøsters på best mulig tid, uten skall eller skårne østers - som det blir gitt tilleggssekunder for.

Det blir en lang dag for østersåpnerne ettersom de må igjennom innledende runder, semifinale og til slutt en finale.

I tillegg settes det også opp et eget spektakulært viking-race der det virkelig går vilt for seg i det lag på fire og fire østersåpnere skal åpne østers på kortest mulig tid som en staffett.
 

Deltakerne i Nordisk Mesterskap i østersåpning 2011:
 
Jonas Tønsager - Danmark - 2. plass Dansk Mesterskap (DM) 2010, 3. plass Nordisk mesterskap 2011, 9. plass EM 2011
Simon Tønsager - Denmark - Dansk og Nordisk Mester 2010, femte plass VM 2010, 2. plass EM 2011
Henrik I. Surina- Danmark - Dansk Mester 2009, 5. plass DM 2010
Søren Lisager - Danmark - 4. plass DM 2010
Jesper Knudsen - Danmark - 3. plass DM 2010
 
Anti Lepik - Estland - Estisk Mester 2010, 4. plass VM 2010, 7. plass EM 2011
 
Peter Sandqvist - Norge - Norgesmester 2010
Maria Brendehaug Petersen - Norge - 4. plass Norsk Mesterskap 2010
Xiang Xu - Norge - 3. plass Norsk Mesterskap 2010
Gorm Nørum - Norge - 5. plass Norsk Mesterskap 2010
 
Johann Schlag - Finland - Finsk Mester 2010, femte plass på VM som beste prestasjon
Martin Söderström - Finland - 3. plass Finsk Mesterskap 2010, 13. plass Nordisk mesterskap 2010
Olli Karvonen - Finland - Flere ganger Finsk Mester 2. plass Finsk Mesterskap 2010, 5. plass VM som beste resultat.
 
Lars Karlsson - Sverige - 3. plass Svensk Mesterskap 2010, 5. plass EM 2010, 9. plass Nordisk Mesterskap 2010.
Dieter Berner - Sverige - verdensmester 2003, Fem ganger Svensk Mester
Hasse Johannesson - Sverige - Verdens-, Europa-, Nordisk- og Svensk Mester 2007
 
Foto: Roger Kolbu
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining
+

Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining

Thitid Tassanakajohn på stjernerestauranten Le Du i Bangkok ønsker å nytolke det mangfoldige thai-kjøkkenet i en fine dining-setting, og det innebærer også bruk av insekter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining
+

Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining

Thitid Tassanakajohn på stjernerestauranten Le Du i Bangkok ønsker å nytolke det mangfoldige thai-kjøkkenet i en fine dining-setting, og det innebærer også bruk av insekter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne kaken kan du til og med lage på teltturen
Ukens kake

Denne kaken kan du til og med lage på teltturen

Enklere blir det ikke, og det uten at du må gi avkall på mye smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her