Stjernelag inn for Bølgen & Moi

Stjernelag inn for Bølgen & Moi

To kokker, to bartendere og en popstjerne vil skrive restauranthistorie.

Kokk Christopher Haatuft og Fredrik Saroea fra Datarock skal starte restaurant og bar i Bergen. På laget er også bransjefolk fra Neptun, Biskopen og Ujevnt, skriver Bergens Tidende.

I Bølgen & Mois gamle lokaler i Rasmus Meyers allé åpner gjengen restaurant og bar under navnet Lysverket.

- Jeg kom tilbake fra New York for å starte restaurant i Bergen, sier Christopher Haatuft. Blant mye annet har han jobbet på restauranten Per Se, som har gjort seg fortjent til tre Michelin-stjerner.

De fem gründerne har bred erfaring fra utelivsbransjen. Foruten Datarock-Saroea og Haatuft, komer Dag Stian Knudsen fra jobben som kjøkkensjef ved Lucullus og Hotel Neptun. Stein Berge Berntsen og Joar Nicolaysen slutter ved henholdsvis Biskopen og Ujevnt for å drive baren ved Lysverket.

- Dette blir en tydelig bergensrestaurant. Vi ønsker ikke å lefle med nostalgien, men vil skape noe moderne. Råvarene blir de beste fra området, og da er det naturlig å inkludere sjømat som kreps, hummer og østers, sier Haatuft. Kjøtt skal også bli å finne menyen, lover kokken.

- Målet er å lage fantastisk mat og fantastiske drinker i en god atmosfære. Vi vil også vise bredden i kulturlivet i Bergen, sier Saroea.
Lysverket åpner i løpet av sommeren.

LES OGSÅ: Gjør comeback på byen i Bergen

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen