Stolte vinnere av Yrkes-NM

Fikk medaljene av kunnskapsminister Kristin Halvorsen.
Redaksjonen
26 Oktober 2010 - 12:10

Etter tre dager med konkurranser var det torsdag avslutningssermoni med medaljeutdeling i Yrkes-NM 2010 på Radisson Blu Lillehammer Hotell.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) delte ut medaljer til de stolte vinnerne, og arrangøren var storfornøyd med mesterskapet melder World Skills Norway.

- Dette har vært et fantastisk mesterskap med verdige vinnere i alle fag. Vi er stolte av de dyktige deltakerne som er med på å heve statusen til yrkesfagene, sier sekretariatsleder Elisabeth Lange i World Skills Norway.

Vinnerne er kvalifisert for Yrkeslandslaget, og får delta i de internasjonale konkurransene Euro Skills Competition (EM) og World Skills Competition (VM).

28 ulike yrkesfag ble premiert i Yrkes-NM på Lillehammer.

Resultater Kokk:
Øyvind Bøe Dahlelv, Savoy Hotel (Oslo)
Kristin Skogen, To Rom & Kjøkken (Trondheim)
Alexandra Stølsnes, Sverre Sætre (Oslo)

Resultater Servitør:
Camilla Trondsen, To Rom og Kjøkken (Trondheim)
Natalie Madelene Jansen, Losby Gods
Sony Le, Britannia Hotel (Trondheim)

Resultater Konditorfaget:
Inger Marie Braastad, Naustdal dampbakeri (Førde)
Marita Mæle, Vaaland konditori & dampbakeri (Stavanger)
Hanne Svanes Kristiansen, Jærbaker'n (Klepp)

Resultater Sjømat:
Linda Gitlesen, Ica Orkanger
Stian Gundersen, Meny Stadionparken (Stavanger)
Jonas Wickstrand, Sverige, Öckeröfisk (Sverige)

Resultater Kjøttskjæring:
Sigurd Seierstad, Nortura Rudshøgda (Hedmark)
Olof Alex Sjøberg, Nortura Steinkjer (Nord-Trøndelag)
Dag Erik Kjentsberg, Nortura Steinkjær (Nord-Trøndelag)
 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her