Stolte vinnere av Yrkes-NM

Fikk medaljene av kunnskapsminister Kristin Halvorsen.
Redaksjonen
26 Oktober 2010 - 13:10

Etter tre dager med konkurranser var det torsdag avslutningssermoni med medaljeutdeling i Yrkes-NM 2010 på Radisson Blu Lillehammer Hotell.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) delte ut medaljer til de stolte vinnerne, og arrangøren var storfornøyd med mesterskapet melder World Skills Norway.

- Dette har vært et fantastisk mesterskap med verdige vinnere i alle fag. Vi er stolte av de dyktige deltakerne som er med på å heve statusen til yrkesfagene, sier sekretariatsleder Elisabeth Lange i World Skills Norway.

Vinnerne er kvalifisert for Yrkeslandslaget, og får delta i de internasjonale konkurransene Euro Skills Competition (EM) og World Skills Competition (VM).

28 ulike yrkesfag ble premiert i Yrkes-NM på Lillehammer.

Resultater Kokk:
Øyvind Bøe Dahlelv, Savoy Hotel (Oslo)
Kristin Skogen, To Rom & Kjøkken (Trondheim)
Alexandra Stølsnes, Sverre Sætre (Oslo)

Resultater Servitør:
Camilla Trondsen, To Rom og Kjøkken (Trondheim)
Natalie Madelene Jansen, Losby Gods
Sony Le, Britannia Hotel (Trondheim)

Resultater Konditorfaget:
Inger Marie Braastad, Naustdal dampbakeri (Førde)
Marita Mæle, Vaaland konditori & dampbakeri (Stavanger)
Hanne Svanes Kristiansen, Jærbaker'n (Klepp)

Resultater Sjømat:
Linda Gitlesen, Ica Orkanger
Stian Gundersen, Meny Stadionparken (Stavanger)
Jonas Wickstrand, Sverige, Öckeröfisk (Sverige)

Resultater Kjøttskjæring:
Sigurd Seierstad, Nortura Rudshøgda (Hedmark)
Olof Alex Sjøberg, Nortura Steinkjer (Nord-Trøndelag)
Dag Erik Kjentsberg, Nortura Steinkjær (Nord-Trøndelag)
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her