Stor interesse for vertskapsbevis

Næringsetaten i Oslo kommune er overveldet over interessen for vertskapsbevis. Både kebabsjapper og store restaurantkjeder vil ha kvalitetsstempelet.

Dermed kan mye tyde på at ordningen er en suksess allerede før den har trådt i kraft.
 
Vertskapsbeviset  gis til steder som er hygienisk tilfredsstillende, som har økonomien i orden, og som har gode kontroller og sikkerhet for å hindre vold. Alt dette gjøres for at kundene skal oppleve stedene som redelige.
 
Stadig flere serveringssteder vil ha vertskapsbeviset for å vise at alt er i orden hos dem.
 
Ba om søknader
Næringsetaten i Oslo kommune henvendte seg i juni til alle skjenke- og serveringssteder i Oslo og ba om søknader til vertskapsbevisene. Etaten har så langt i år mottatt overraskende mange søknader om vertskapsbeviset.
 
Positiv respons
- Responsen har vært overveldende positiv. Vi får svært mange positive tilbakemeldinger fra bransjen som sier at dette er veldig bra, sier direktør i Næringsetaten, Anne Farseth.
 
Farseth sier til NRK Østlandssendingen at Næringsetaten har fått inn rundt 100 søknader i løpet av noen stille sommeruker.
 
Kommer i august
De første vertskapsbevisene kommer i slutten av august, men det er ingen siste frist. Søknader kan sendes inn fortløpende.
 
Foreløpig er det bare Oslo kommune som har slike vertskapsbevis, men det er flere andre som har vist interesse for ideen.
 
- Vi har fått henvendelser fra andre kommuner, sier Anne Farseth.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen