Stor utfordring i vente

Øystein Reinsborg kan notere seg sin første NM-seier i østersåpning og skal dermed forsvare verdensmestertittelen i Irland senere i høst.
Aase E. Jacobsen
15 August 2005 - 15:23

Tradisjonen tro gikk NM i østersåpning i strålende solskinn søndag 14. august, og for tredje gang i Madserud Gårds idylliske hage. Konferansier var Emil Stang Lund. Stort oppbud av bransjefolk som heiagjeng akkompagnert av hissige toner fra diskoanlegget var ikke veldig populært i dette soignerte nabolag. Men det affekterte ikke Øystein Reinsborg fra Shippingklubben som kunne innkassere sin første NM-seier i østersåpning. Han vant finalen med god margin (0.80 minutter) foran Alexander Bremer fra Solsiden og Geir Skeie fra Skarsnuten (for øvrig norgesmester i kokkekunst 2004).

Sistnevnte fikk for øvrig ekstra bonus for finalens peneste brett. Som kjent er det ikke bare hurtighet som gjelder. Det skal verken være skallrester eller andre uvedkommende elementer som blod (det går hardt for seg!) i de åpnede østersene. Den nådeløse juryen bestod i år av Daniel Karlsson, Klosteret, flere ganger norgesmester Heini Petersen, McKinsey samt Thor-Olav Skålvoll fra A La Carte Produkter.

Et stort ansvar hviler på Øysteins unge skuldre. Seieren i NM sender han nemlig til VM i Galway, Irland den 22.-25. september. Der skal han forsvare VM-tittelen som Ola Nilsson sikret Norge i fjor. Historiens første for øvrig.

NM'ets overraskelsesmoment var Old boys-finalen med de tidligere norgesmesterene Ola Nilsson, Rune Pal og Heini Petersen. Ola vant med noen få sekunder. Denne ekstrafinalen innebar imidlertid ingen kvalitetsvurdering. For Rune burde fått bonus for oppleggingen som var eksemplarisk.

Som i fjor var det flatøsters som ble brukt, og denne gangen kom de fra Michael Kelly, Galway (Irland) med god hjelp av A La Carte Produkter og Laks- og Viltcentralen. Omega sørget for riktig tidtaking. Haugen-Gruppen stilte tradisjonen tro med Bollinger Champagne, Ringnes med en annen østerspartner, Guinness, for øvrig - og ikke overraskende offisiell drikke under VM. Irlands Turistkontor sørger for at vinneren kommer til VM, selvsagt i samarbeid med hovedarrangør Apéritif.

Foto: Roger Kolbu

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her