Stor utfordring i vente

Øystein Reinsborg kan notere seg sin første NM-seier i østersåpning og skal dermed forsvare verdensmestertittelen i Irland senere i høst.
Aase E. Jacobsen
15 August 2005 - 15:23

Tradisjonen tro gikk NM i østersåpning i strålende solskinn søndag 14. august, og for tredje gang i Madserud Gårds idylliske hage. Konferansier var Emil Stang Lund. Stort oppbud av bransjefolk som heiagjeng akkompagnert av hissige toner fra diskoanlegget var ikke veldig populært i dette soignerte nabolag. Men det affekterte ikke Øystein Reinsborg fra Shippingklubben som kunne innkassere sin første NM-seier i østersåpning. Han vant finalen med god margin (0.80 minutter) foran Alexander Bremer fra Solsiden og Geir Skeie fra Skarsnuten (for øvrig norgesmester i kokkekunst 2004).

Sistnevnte fikk for øvrig ekstra bonus for finalens peneste brett. Som kjent er det ikke bare hurtighet som gjelder. Det skal verken være skallrester eller andre uvedkommende elementer som blod (det går hardt for seg!) i de åpnede østersene. Den nådeløse juryen bestod i år av Daniel Karlsson, Klosteret, flere ganger norgesmester Heini Petersen, McKinsey samt Thor-Olav Skålvoll fra A La Carte Produkter.

Et stort ansvar hviler på Øysteins unge skuldre. Seieren i NM sender han nemlig til VM i Galway, Irland den 22.-25. september. Der skal han forsvare VM-tittelen som Ola Nilsson sikret Norge i fjor. Historiens første for øvrig.

NM'ets overraskelsesmoment var Old boys-finalen med de tidligere norgesmesterene Ola Nilsson, Rune Pal og Heini Petersen. Ola vant med noen få sekunder. Denne ekstrafinalen innebar imidlertid ingen kvalitetsvurdering. For Rune burde fått bonus for oppleggingen som var eksemplarisk.

Som i fjor var det flatøsters som ble brukt, og denne gangen kom de fra Michael Kelly, Galway (Irland) med god hjelp av A La Carte Produkter og Laks- og Viltcentralen. Omega sørget for riktig tidtaking. Haugen-Gruppen stilte tradisjonen tro med Bollinger Champagne, Ringnes med en annen østerspartner, Guinness, for øvrig - og ikke overraskende offisiell drikke under VM. Irlands Turistkontor sørger for at vinneren kommer til VM, selvsagt i samarbeid med hovedarrangør Apéritif.

Foto: Roger Kolbu

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik blir et smørbrød til en fullverdig middag
Dagens rett

Slik blir et smørbrød til en fullverdig middag

Saftige skiver av rosastekt biffkjøtt på godt brød med brie og aioli. Mer trenger du faktisk ikke. Bare oppskriften, og den får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her