Stor utfordring i vente

Øystein Reinsborg kan notere seg sin første NM-seier i østersåpning og skal dermed forsvare verdensmestertittelen i Irland senere i høst.

Tradisjonen tro gikk NM i østersåpning i strålende solskinn søndag 14. august, og for tredje gang i Madserud Gårds idylliske hage. Konferansier var Emil Stang Lund. Stort oppbud av bransjefolk som heiagjeng akkompagnert av hissige toner fra diskoanlegget var ikke veldig populært i dette soignerte nabolag. Men det affekterte ikke Øystein Reinsborg fra Shippingklubben som kunne innkassere sin første NM-seier i østersåpning. Han vant finalen med god margin (0.80 minutter) foran Alexander Bremer fra Solsiden og Geir Skeie fra Skarsnuten (for øvrig norgesmester i kokkekunst 2004).

Sistnevnte fikk for øvrig ekstra bonus for finalens peneste brett. Som kjent er det ikke bare hurtighet som gjelder. Det skal verken være skallrester eller andre uvedkommende elementer som blod (det går hardt for seg!) i de åpnede østersene. Den nådeløse juryen bestod i år av Daniel Karlsson, Klosteret, flere ganger norgesmester Heini Petersen, McKinsey samt Thor-Olav Skålvoll fra A La Carte Produkter.

Et stort ansvar hviler på Øysteins unge skuldre. Seieren i NM sender han nemlig til VM i Galway, Irland den 22.-25. september. Der skal han forsvare VM-tittelen som Ola Nilsson sikret Norge i fjor. Historiens første for øvrig.

NM'ets overraskelsesmoment var Old boys-finalen med de tidligere norgesmesterene Ola Nilsson, Rune Pal og Heini Petersen. Ola vant med noen få sekunder. Denne ekstrafinalen innebar imidlertid ingen kvalitetsvurdering. For Rune burde fått bonus for oppleggingen som var eksemplarisk.

Som i fjor var det flatøsters som ble brukt, og denne gangen kom de fra Michael Kelly, Galway (Irland) med god hjelp av A La Carte Produkter og Laks- og Viltcentralen. Omega sørget for riktig tidtaking. Haugen-Gruppen stilte tradisjonen tro med Bollinger Champagne, Ringnes med en annen østerspartner, Guinness, for øvrig - og ikke overraskende offisiell drikke under VM. Irlands Turistkontor sørger for at vinneren kommer til VM, selvsagt i samarbeid med hovedarrangør Apéritif.

Foto: Roger Kolbu

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen